Légiósok

Megyeri lehúzta a rolót az éllovas ellen, Nikolicsék nagyon kikaptak

Szombati légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Az Atlanta Unitednél vendégeskedett a Chicago Fire az MLS harmadik fordulójában. A chicagóiaknál a kezdők közé nevezte edzője Nikolics Nemanját, akit a 79. percben váltottak. A magyar csatár csapata 4-0-ra kikapott, miután már a tizenegyedik perctől emberhátrányban játszottak.

Hazai közönség előtt 0-0-s döntetlenre futotta a Pogon Szczeczin erejéből az éllovas Jagiellonia ellen, amely a 43. perctől emberhátrányban játszott. A Pogonban Gyurcsó Ádám az elejétől a végéig a gyepen tartózkodott a lengyel bajnokság huszonhatodik fordulójában, róla állították ki az ellenfél játékosát.

Priskin Tamás végig a pályán volt a Slovan Bratislavában a Zlate Moravce elleni szlovák bajnokin, gólt azonban nem szerzett az 1-1-es meccsen.

A török első osztály huszonötödik fordulójában a Koman Vladimir fémjelezte Adanaspor otthon gyűjtötte be a három pontot az Akhisar ellen. A 2-1-re végződő összecsapáson a magyar középpályást a 93. percben cserélték le.

Megyeri Balázs és Pintér Ádám is végig a pályán volt a Greuther Fürth-ben, mely az éllovas VfB Stuttgart ellen játszott a német másodosztály 25. fordulójában. A Fürth 1-0-ra nyert egy kilencedik percben szerzett góllal.

Az oszrák élvonal huszonhatodik körében 1-1-es döntetlennel ért véget a Rapid Wien-Mattersburg összecsapás. A hazaiaknál Szalai Attila nem kapott helyet a keretben, Szántó Tamás pedig a 61. percben szállt be a kispadról. A vendég együttesnél Varga Barnabást sem nevezték a meccsre.

A Szalai Ádámmal felálló Hoffenheim legyőzte a Leverkusent, a német Bundesliga többi magyaros csapata azonban korántsem fogott ki ilyen jó napot a 25. fordulóban: a Dárdai Pál vezette Hertha BSC 4-2-re kapott ki Kölnben, a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig pedig a Werder Bremen otthonában maradt alul 3-0-ra.

Az olasz másodosztály harmincegyedik fordulójában az Adorján Krisztiánt is a soraiban tudó Novara 1-1-es döntetlent játszott az Avellino otthonában. A magyar középpályás végig a kispadon ült.

Olvasói sztorik