Légiósok

Dárdainál senki sem tett többet a Hertháért

Ennél nagyobb elismerést nem is kaphatott volna a magyar szakvezető.

„Szinte senki nem tett olyan sokat a klubért a közelmúltban, mint Dárdai Pál” – áll a Hertha BSC-nek, a magyar labdarúgóedző 41. születésnapján közzétett köszöntőjében.

„A kék-fehér mezt 1997-től viselte, vagyis több mint két évtizede tartozik ugyanahhoz a csapathoz, ez abszolút kivételnek számít a mai professzionális labdarúgás világában. A Hertha BSC szívből gratulál Dárdai Pálnak születésnapja alkalmából, minden jót, sok szerencsét és sikert kívánunk neki” – tették hozzá, majd magyarul is gratuláltak a születésnapját csütörtökön ünneplő vezetőedzőnek.

A Berliner Zeitung című napilap felidézte, hogy Dárdai 1999-ben visszautasította a Bayern München ajánlatát. A bajorok elnöke, Uli Hoeness éppen akkor beszélt telefonon a játékos feleségével, amikor Dárdai a szomszéd szobában Hoeness testvérével, a berliniek vezérigazgatójaként tevékenykedő Dieterrel tárgyalt.

– Éppen lejárt a szerződésem, és volt néhány ajánlatom, de szerettem volna itt maradni, mert mindig izgalmas volt a Herthában játszani – emlékezett vissza az egykori védekező középpályás.

Az AP amerikai hírügynökség összeállítása kiemeli, hogy játékosként 14 év alatt 286 Bundesliga-mérkőzésen játszott, ami klubrekord, de a szurkolók szimpátiáját ezen kívül a feltétlen elkötelezettségével nyerte el – írja az MTI.

Edzőként 2015-ben megmentette a csapatot a kieséstől, a berliniek kedvéért a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjáról is lemondott. A következő idényben hetedik lett a Hertha, jelenleg pedig az ötödik helyen áll, mindössze két ponttal lemaradva a Bajnokok Ligája-részvételre jogosító pozíciótól.


A fővárosiak az előző fordulóban 2-1-re legyőzték a Borussia Dortmundot, így övék a legjobb hazai mutató az egész mezőnyben, hiszen egy vereség és egy döntetlen mellett tízszer nyertek az Olimpiai Stadionban.

A következő körben, szombat délután Kölnbe látogat a Hertha, amely idegenben eddig sokkal gyengébben teljesített.

– A kilenc pont túl kevés, itt az ideje, hogy ezen változtassunk – idézi Dárdait az AP, kiemelve, hogy a taktikai fegyelem erősítésével és a játékosok motiválásával ért el kiváló eredményeket.