Légiósok

Gulácsi Péter (még) nem gondol C. Ronaldóra

A lipcseiek tizenegyesülő kapusa szerint nagy szerencse is kell a bravúrokhoz.

Az RB Leipzig remek formát mutató magyar kapusával készített hosszabb interjút a klub hivatalos oldala, a Die Roten Bullen. A lipcseiek ellen a 2016-2017-es szezonban három büntetőt ítéltek meg, Gulácsi Péter a Leverkusen és a Mönchengladbach ellen is bravúrt bemutatva hárítani tudott, tizenegyesből tehát csak a Bayern ásza, Lewandoski tudta bevenni a kapuját.

– Sajnos legutóbb nem játszottunk jól a bajnokságban, a Wolsburg ellen nem is tudtunk pontot szerezni. Kapusként kevés az esélyed, ha egy olyan topcsatár, mint Mario Gomez jön veled szembe senkitől sem zavartatva… A hibáinkból persze tanulni kell, ilyen szellemben már a következő mérkőzésre koncentrálunk.

A soron következő ellenfél sem ígérkezik könnyű falatnak, hiszen a Werder Bremen az elmúlt négy bajnokiján tíz pontot szerzett.

– Tudjuk, hogy a brémaiak nagy formában vannak, láttuk legutóbbi mérkőzésüket a Bayer Leverkusen (1-1) ellen. Csak jó csapatmunkával akadályozhatjuk meg őket abban, hogy szombaton jó szériájukat ellenünk is folytassák.

Gulácsi arról is beszélt: ha csapata ellen tizenegyest ítélnek, a szokásosnál is nagyobb koncentrációval próbál helyes döntést hozni.

– Nagyrészt szerencse kérdése, hogy jó oldalt választasz-e a pontrúgó lövésénél… Természetesen az aktuális mérkőzés előtt rengeteg információt gyűjtünk az ellenfélről, így arról is, hogyan rúgják a kijelölt játékosok a büntetőket, illetve edzéseken is sokat gyakoroljuk a tizenegyeseket. A legfontosabb ugyanakkor az, hogy a Leverkusen és a Gladbach’ elleni hárításommal óriási lökést adtam a csapatnak, és nagyon fontos pontokat szerzetünk mindkét alkalommal.

Király Gáborral

– Természetesem tartom a kapcsolat Gáborral, rendszeresen írunk egymásnak WhatsAppon, illetve gyakran meglátogat minket a nemzeti csapatnál is. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy korábban vele készülhettem és mellett edzhettem. A 2016-os Eb-n hét, nyolc hetet töltöttünk együtt, rengeteget tanulhattam tőle.

A portugálok elleni vb-selejtezőről

– A soron következő vb-selejtezős mérkőzésünkön Lisszabonba látogatunk a nemzeti csapattal, de gondolataim még nem a portugálok elleni mérkőzés körül forognak… Előbb a Werder ellen kell mindent beleadnunk – így a magyar hálóőr.

Olvasói sztorik