Légiósok

A Videoton bajnoki címe a téma Amerikában

Nikolics és Álvarez ismét összeállt, a Chicagónál is tudják, hogy ebből csak jó sülhet ki.

Legutóbb a 2014–2015-ös szezonban ünnepelhetett bajnoki címet a Videoton FC. Akkor Nikolics Nemanja 21 góllal gólkirály lett a székesfehérváriak színeiben, és ott volt a bajnok csapatban Arturo Álvarez is, aki szintén fontos gólokkal járult hozzá a meneteléshez.

A két játékos 650 nap elteltével, jó néhány ezer kilométerrel arrébb, az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS) szereplő Chicago Fire-ben ismét egy csapatban játszhat, kettejük összeszokottságát pedig a klub honlapjasem hagyta szó nélkül.

– A régi időket idézi fel ez a helyzet – mondta Nikolics. – Arturo remekül játszott a Videotonban is, gólokat is szerzett. Sok győzelmet ünnepelhettünk együtt, nagyon jó érzés volt újra átélni, hogy gólt szerzünk és nyerünk.

A legutóbbi fordulóban a csapat a Real Salt Lake ellen nyert 2-0-ra – Nikolics szerezte az első gólt, Álvarez a másodikat.

– A meccs előtt azt mondtam Arturónak, a Toyota Park úgy néz ki, mint a székesfehérvári stadion, jó érzések kavarogtak bennem.

– Tényleg ezt mondta – vágta rá Álvarez. – Vicces, ugyanis amikor a Vidinél voltam, és először megláttam a stadiont, azt gondoltam magamban, „ez a csapat egy MLS-együttesre emlékeztet, a stadion is ugyanolyan”…

Álvarez elmondta, nagy öröm számára, hogy bajnoki címmel zárta le videotonos karrierjét, és ugyanezt a sikersztorit szeretnék folytatni Nikoliccsal Amerikában is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik