Légiósok

Futács: hiába a sok légiós, Splitben nincs klikkesedés

A magyar támadó szerint a Hajduk-drukkerek őrült hangulatot teremtenek, de hasonlót már Angliában is tapasztalt.

A horvát Dalmatinski portal hosszabb interjút készített Futács Márkóval, aki az idei szezonban a Hajduk Split leggólerősebb játékosa. A splitiek hétvégén az éllovas Rijekával játszottak 1-1-es döntetlent.

– Legutóbb sajnos csak döntetlenre futotta erőnkből, de a mutatott játék alapján egyáltalán nem vagyok elégedetlen, hiszen ebben az évben messze ez volt a legjobb meccsünk az alapján, amit a pályán nyújtottunk. Őrült hangulat volt a stadionban, de hasonlót Angliában már megtapasztalhattam. Amikor a Portsmouth játékosa voltam, hasonló remek hangulatú mérkőzésekben már volt részem, ahhoz tudnám hasonlítani a spliti drukkereket is.

Az öltözői hangulatról
– Játszottam már olyan országban, ahol sok probléma alakult ki a nagyszámú idegenlégiósok miatt. Horvátországban ezt nem érzem: sokat beszélgetünk a társakkal, remek a hangulat csapaton belül, nyelvi akadály sincs köztünk, hiszen minden játékos és az edző is beszél angolul. Jó barátok vagyunk, megértjük a másikat, próbálunk segíteni egymásnak. Ezt nem azt jelenti, hogy folyamatosan azt mondjuk a másiknak, hogy „bravó, bravó”, hanem minden helyzetben számíthatunk a másikra – árulta el Futács.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik