Légiósok

A Fradi korábbi játékosa felejthetetlen élményt szerzett légiósként

Jelenleg kevés játéklehetőséget kap a Würzburg játékosa, de optimistán áll a helyzetéhez.

2015 nyarán igazolt a Ferencvárosból az akkor német harmadosztályú Würzburger Kickershez Nagy Dániel, aki az első idényében huszonnégy mérkőzésen lépett pályára – nevéhez egy gól és egy gólpassz köthető -, csapatával pedig kiharcolta a feljutást. A most futó évadban viszont már kevésbé számít rá Bernd Hollerbach vezetőedző. A Bundesliga 2-ben csupán hétszer kapott lehetőséget, mindannyiszor csereként. A 25 éves játékos azonban a Rangadónak elmondta, egyáltalán nincs kétségbeesve.

– Nem annyira fényes a helyzetem, elég keveset játszottam eddig. Nem egyszerű bekerülni a csapatba a másodosztályban, nagyon jó játékosok alkotják a keretet – indokolta a mellőzöttséget a középpályás. – Az őszi félévben nagyon jól szerepelt a kezdő tizenegyünk – ami ezért sokáig állandó maradt, az edzőnek nem volt oka a változtatásra –, túlszárnyaltuk azt, ami az elvárás velünk szemben. Nyáron nagy változáson ment keresztül a csapat, rengetegen távoztak és érkeztek, összességében pedig erősödtünk, és sokkal nehezebb lett bekerülni a csapatba, mint a harmadosztályban. Az edzőnk azonban a társakat és engem is folyamatosan biztat azzal, hogy egy-egy gyenge teljesítmény esetén azonnal bárki bekerülhet a kezdőbe. Mindig kiemeli, hogy akármikor megkaphatjuk a lehetőséget, és én is azon vagyok, hogy amikor pályára küld, kihasználjam azt – folytatta a Rangadónak a korábbi kétszeres U21-es válogatott.

A Würzburg jelenleg a tizedik helyen áll a tabellán a német másodosztályban, a tavaszi szezon viszont eddig nem alakult túl fényesen, két döntetlen és négy vereség a gárda mérlege – ezért akár az is lehet, hogy nemsokára változtatni fog a felálláson a vezetőedző.

– Egyáltalán nem vagyok elkeseredve, pozitívan állok a dolgokhoz, nem adom fel. A labdarúgásban bármi megtörténhet, gyorsan megváltozhat az ember helyzete, optimista vagyok – tette hozzá Nagy Dániel. – A tréningeken pedig mindent beleadok, megpróbálok úgy edzeni, hogy ha az edző ki akar valakit cserélni, én legyek az, akit betesz a helyére – mondta a középpályás, végül arra is kitért, hogy összességében jó lépésként értékeli a Fraditól a Würzburgba szerződését. – Mindenféleképpen pozitívnak gondolom az eddig itt eltöltött időszakot. Feljutottunk a harmadosztályból a másodosztályba, ami felejthetetlen élmény volt számomra, nagy sikerként könyvelhetem el ezt a pályafutásomban.

Nagy zárásként elmondta, felvetődött benne a télen, hogy klubot vált, sokat gondolkozott ezen, viszont arra jutott, a 2017 június végéig élő szerződését ki akarja tölteni. A 25 éves játékos szeme előtt egyelőre csak az lebeg, hogy bekerüljön a csapatba, a nyári átigazolási időszakkal nem akar foglalkozni.

Olvasói sztorik