Légiósok

Kádár még sohasem keresett ennyit

Anyagi szempontból a kijevi a legjobb szerződése, ám mégsem csak a pénz miatt igazolt a Dinamóba.

Terjedelmes cikket közölt a klub hivatalos internetes oldalaKádár Tamással, a Dinamo Kijev válogatott védőjével. Egyebek mellett szó esett a szerződtetésének nehézségeiről, saját céljairól, hobbijáról és a magyar nemzeti együttesről is.

– Természetesen szívesen jöttem Kijevbe, az átigazolás azonban az anyagiak miatt nem volt zökkenőmentes. A Lech Poznan sokáig nem tudott megegyezni a klubbal, emiatt pedig nagyon dühös voltam, mivel már az edzőtáborba is a csapattal akartam tartani. Közben a Lechnél sem játszottam, nehogy megsérüljek – magyarázta a Portugália ellen készülő csapathoz a hétvégén csatlakozó Kádár.

– Bevallom, anyagi szempontból ez pályafutásom legjobb szerződése. Ugyanakkor még mindig nagyon fiatal vagyok, nem a pénz a fő motiváció számomra – tette hozzá. – Nevet akarok szerezni magamnak a futballban. Fantasztikusan jólesett Szerhij Rebrov edző érdeklődése, gyakran felhívott, és győzködött, hogy szívesen látna a csapatában. Visszatérve az anyagiakra: a pénz önmagában nem elég, legalábbis nekem biztosan nem, ha közben a padról figyelem a mérkőzéseket.

A magyar védő beszélt arról is, hogy gyerekként kézilabdázott, ami veszprémiként szinte természetes, ám – szerencsére – a focit választotta. Kedveli a motorokat, ám megnyugtatta a Dinamo-szurkolókat, hogy Kijevben nem száguldozik majd. Honfitársunk elmondta, mesés élmény számára a tavalyi kontinenstorna, különösen a portugálok elleni 3-3-s döntetlen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik