Légiósok

Sallai a Roma ellen bizonyíthatott

Légióskörkép: Feczesin ismét gól lőtt Dél-Koreában.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Nagy Ádám csapata, a Bologna 1-0-ra nyert a Sassuolo vendégeként az olasz Serie A 28. játéknapján, így pontszámban utolérte aktuális ellenfelét a tabellán. A magyar válogatott középpályása ezúttal a kispadról nézte végig együttese győzelmét. Sallai Roland végig a pályán volt a Palermóban az AS Roma ellen 3-0-ra elveszített bajnokin, melyet Balogh Norbert eltiltás miatt hagyott ki. A harmadosztály B-csoportjának 29. fordulójában az Ancona 3-2-re kapott ki a Gubbio otthonában. A vendégeknél Forgács Dávid a 67. percben jutott szóhoz, beállása után az eredmény már nem változott.

https://www.youtube.com/watch?v=Z1UoU0V8rpY

Feczesin Róbert ismét gólt szerzett Dél-Koreában, ám csapata, a Csonnam Dragons 3-1-es vereséget szenvedett a Szangdzsu Szangmu ellen, így két kör után nulla ponttal szerénykedik. A Videotontól télen távozó csatár gólja ide kattintva látható.

A Pogon Szczecin a Leczna vendégeként játszott újabb döntetlent (2-2) a lengyel élvonalban. A Gyurcsó Ádámot végig a pályán tudó együttes a 65. perctől emberhátrányban játszott.

Kalmár Zsolt gólpasszából szerzett vezetést a Bröndby.

Elek Ákos csereként a 60. percben beszállva debütált a Kajrat Almati színeiben a kazah élvonal második fordulójában. Csapata 2-2-re végzett az Okzsetpesz FK ellen.

Az első forduló után a második játéknapon is kikapott a Huszti Szabolcsot foglalkoztató Csangcsun Jataj a kínai szuperligában. A magyar középpályás végigjátszotta a Kuangcsou R&F ellen 1-0-ra elveszített idegenbeli mérkőzést.

Kádár Tamás végig a pályán volt a Dinamo Kijevben, mely idegenben kapott ki 2-0-ra a Zirkától az ukrán első osztály 21. fordulójában. A válogatott védő a 33. percben egy sárga lapot is begyűjtött.

A Köteles Lászlóval a kapuban felálló Waasland-Beverennek sem termett sok babér: az együttes 3-0-ra kapott az Anderlechttől a belga első osztály 30. fordulójában.

Nagy Dominik bemutatkozott a Legia Warszawában: a magyar játékos a 82. percben lépett pályára a Wisla Kraków ellen 1-0-ra megnyert lengyel bajnokin az első osztály 25. fordulójában.

Megyeri Balázs védte a Greuther Fürth kapuját a német másodosztály 24. fordulójában. A Pintér Ádámot szintén végig a soraiban tudó együttes a Sandhausen vendégeként ért el 1-1-es döntetlent – Pintér egy sárga lapot is begyűjtött. Stieber Zoltán a 72. percben jutott szóhoz a Kaiserslauternben, mely szintén 1-1-et játszott a Heidenheim ellen. A magyar csatár a 72. percben szállt be, csapata – egy öngóllal – a 76. minutumban egyenlített.

Sallói Dániel végig a kispadon volt a Sporting Kansas Cityben, mely 0-0-ra végzett az FC Dallas elleni hazai bajnokin az MLS második játéknapján.

Vécsei Bálint a kispadról nézte, ahogy csapata, a Lugano 5-2-es vereséget szenved a Thun vendégeként a svájci élvonal 24. fordulójában.

Adorján Krisztián sem kapott lehetőséget: az olasz másodosztályú Novara odahaza játszott 0-0-t a 30. fordulóban a Pro Vercellivel – a magyar játékos csere volt.

Szántó Tamás a kispadon kapott helyet, Szalai Attila viszont nem volt keretben a Rapid Wiennél, mely a Sturm Graz ellen veszített rangadót idegenben (2-1) az osztrák élvonal 25. fordulójában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik