Légiósok

Így ünnepelte első gólját és a győzelmet Nikolics – FOTÓ

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Nikolics Nemanja megszerezte első bajnoki gólját a Chicago Fire együttesében. A magyar válogatottból most éppen kimaradó támadó a Real Salt Lake ellen 2-0-ra megnyert meccs 11. percében volt eredményes. A 29 éves csatár nagyon boldog, hogy új csapata első hazai mérkőzésén góllal tudott debütálni.

– Csodálatos, hogy az első hazai mérkőzésen a Toyota Parkban gólt lőttem és nyertünk is – kezdte Nikolics Nemanja a Chicago Fire hivatalos honlapjának adott videointerjúban. – Természetesen erre számítottam. Tudtuk, hogy az első fordulóban szerzett egy pont csak akkor értékes, ha most hazai pályán győzünk. Négy pontot szereztünk, és ez önbizalmat adhat a csapatnak. Koncentrálunk és dolgoznunk kell tovább. Az első húsz percben nagyon jól játszottunk, de utána elkezdtünk rohanni, gyorsan le akartuk zárni a támadásokat. Fontos, hogy nem kaptunk gólt, és úgy gondolom, hogy jó úton járunk.

– Még mindig szoknom kell az időjárási körülményeket, de nem akarok alibiket keresni. Keményen akarok dolgozni, hogy nagy célokat érhessünk el a Chicagóval. Remélhetőleg a következő hetekben javul az időjárás, és még több szurkoló látogat ki a stadionba. Köszönjük a drukkereknek, hogy segítettek minket kilencven percen keresztül.

Nikolicsot természetesen a gólját megelőző kérdéses leshelyzetről is faggatták. A támadó ugyanis egyértelműen lesen volt, de a lassításokból kiderült, hogy az ellenféltől kapta a labdát.

– Úgy érzem, hogy nagyon jó döntést hozott a játékvezető, amikor tovább engedte a helyzetet, mert nehéz volt megállapítani a szituációt. Számomra egyértelmű volt, de attól féltem, hogy a bíró lest ítél, mert láttam, hogy a partjelző lenget, de aztán a játékvezető felülbírálta. Visszanéztem, és vártam picit, hátha egy társ kapura tör velem, és akkor üres kapura lepasszolom neki, de a kérdéses szituáció miatt végül egyedül fejeztem be az akciót.

“Az első győzelem és az első gólom is megvan! Mindkettő nagyon fontos volt” – írta az Instagram feltöltött fotója mellé Nikolics.

Victory and my first MLS goal came too! Both were so important! @chicagofire @mls#usa#very#important#victory#possitive#energy#Niko23k

Nikolic Nemanja (@niko_nemanja) által megosztott bejegyzés, 2017. Márc 11., 13:27 PST

Sallói nem játszott

Bár a kispadra nevezte Peter Vermes Sallói Dánielt, nem adott lehetőséget a magyar légiósnak a Sporting Kansas City Dallas elleni mérkőzésén.

A gól nélküli döntetlenre végződő összecsapáson a vendégeknél a 63. percben csereként pályára lépett Roland Lamah, a Ferencváros korábbi belga játékosa.

Olvasói sztorik