Légiósok

Dárdaiék már a Dortmundra koncentrálnak

Magyar vezetőedzője nélkül vághat neki a hétvégének a német másodosztályú csapat.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Guzmicsék újabb nehéz feladat előtt

A francia másodosztályú Le Havre – Bese Barnabás csapata – a Clermont ellen folytathatja győztes mérkőzéseinek sorozatát a 29. fordulóban (20 óra).

A Guzmics Richárddal felálló Jenpien Funde-védelem az első fordulóban nem engedett gólt ellenfelének. A kínai élvonal második körében a csapat a tavaly bronzérmet szerző Sanghaj SIPG otthonába látogat (12.35).

Szombat – Dárdai csapata ismét nehéz feladat előtt

A francia élvonal 29. fordulójában a Lang Ádámot is foglalkoztató Dijon FCO a Rennes vendége lesz 20 órától.

A német Bundesliga 24. fordulójában a legutóbb duplázó Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim a Freibrug otthonába látogat (15.30). Szintén fél négytől lép pályára a Dárdai Pál vezette Hertha BSC a Borussia Dortmund elleni rangadón – a forduló előtt a berliniek 37 ponttal az ötödik helyen állnak, a Borussia 43 pontjával pedig harmadik –, illetve a Gulácsi Péterrel felálló, második helyezett RB Leipzig is kora délután fogadja a VfL Wolfsburgot.

A sérült Simon Krisztiánt nélkülöző 1860 München a HSV Hannover vendége lesz a német másodosztály 24. fordulójában. Szintén 13 órától lép pályára a Würzburger Kickers – Nagy Dániellel a soraiban – a Dynamo Dresden ellen.

Varga Barnabás csapata, az osztrák Bundesligában szereplő Mattersburg a második helyezett Altach otthonában szerepel (18.30) a 25. fordulóban.

Futács Márkó és a Hajduk Split a listavezető HNK Rijeka ellen harcolhat a három pontért a horvát bajnokság 24. fordulójában (17 óra). A vendégek utoljára tavaly december elején veszítettek pontot, és még veretlenek a bajnokságban.

A rájátszás kezdődik a román élvonalban: Bőle Lukács csapata, a jászvásári CSM a Concordiát fogadja az osztályozó-csoport első fordulójában (17 óra).

A szlovák első osztály 23. fordulójában a sérült Mervó Bence, Kocsis Gergő és Vida Kristopher csapata, a László Csaba vezette dunaszerdahelyi FK DAC 1904 a Zilina ellen játszik (16.30). A Priskin Tamást foglalkoztató, második helyezett Slovan Bratislavára a Senica elleni meccs vár (17 óra).

Koman Vladimir alapember a török Adanasporban, mely az élvonal 24. fordulójában – négy elveszített bajnokival a háta mögött – a Karabukspor vendége lesz (11.30).

Magyar idő szerint 20 órától lép pályára a Nikolics Nemanját is soraiban tudó Chicago Fire az észak-amerikai profi bajnokság (MLS) második körében. Az ellenfél a Real Salt Lake lesz.

Vasárnap – Vírus tizedeli a Fürth-t

A Nagy Ádám fémjelezte Bologna az olasz Serie A 28. fordulójában a Sassuolo vendége lesz nem sokkal ebéd után (12.30). Este (20.45) a Palermónak szurkolhatunk, melyben Sallai Roland kaphat szerepet – honfitársa, Balogh Norbert ugyanis eltiltás miatt kihagyja az AS Roma elleni bajnokit.

Szántó Tamás és Szalai Attila együttese, a Rapid Wien a Sturm Graz vendége lesz (16.30) az osztrák élvonal 25. fordulójában. Papíron rangadót játszanak, a negyedik fogadja az ötödiket, de a két csapat között jelenleg 13 pont a különbség.

A bajnoki címre hajtó RSC Anderlecht vendége lesz Köteles László együttese, a Waasland-Beveren a belga élvonal 30. fordulójában (14.30).

Kalmár Zsolt hét közben góllal járult hozzá a Bröndby 4-1-es kupasikeréhez. Hétvégén már a dán bajnokságban bizonyíthat: együttese a Horsenshez látogat a 25. fordulóban (16 óra).

Feczesin Róbert góllal, a Csonnam Dragons vereséggel debütált a dél-koreai élvonalban. A második fordulóban a Szangzsu Szangmu lesz az ellenfél magyar idő szerint 7 órától.

A kazah bajnokság második fordulójában az Elek Ákost nemrég szerződtető Kajrat Almati az Okzsetpesz FK ellen lép pályára (11 óra).

Huszti Szabolcs együttese, a Csangcsun Jataj a kínai élvonal második fordulójában a Kuangcsou R&F ellen bizonyíthat – magyar idő szerint reggel 8.30-tól.

A lengyel bajnokság felsőházáért harcoló, Gyurcsó Ádámot is soraiban tudó Pogon Szczecin a sereghajtó Lecznával találkozik (15.30). Nagy Dominik a keretbe kerülésért csatázik a Legia Warszawában, mely a Wisla Kraków ellen vív rangadót 18 órától. Szintén 18 órától lép pályára a Litauszki Róbertet is foglalkoztató Cracovia Kraków a Zaglebie Lubin ellen.

A német másodosztály 24. fordulójában Stieber Zoltán együttese, a Kaiserslautern a Heidenheimet fogadja 13.30-tól. A Megyeri Balázst és Pintér Ádámot is alapemberként foglalkoztató Greuther Fürth a Sandhausen ellen vív rangadót (13.30) – várhatóan magyar edzője nélkül, ugyanis Radoki János vírusos fertőzés miatt már szerda óta nem állhat csapata rendelkezésére.

Adorján Krisztián hetek óta remek formában játszik az olasz másodosztályban. Vasárnap 15 órától csapata, a Novara a Pro Vercelli ellen folytathatja feljutásért vívott harcát a 30. fordulóban. A harmadosztály B-csoportjának 29. fordulójában a Forgács Dávidot is soraiban tudó Ancona a Gubbio otthonában lép pályára (20.30).

A svájci élvonal 24. fordulójában kora délután (13.45) a Vécsei Bálintot is foglalkoztató Lugano a Thun vendége lesz.

Az ukrán bajnokság második helyét biztosan őrző Dinamo Kijev az alsóházi FK Zirka vendége lesz a 21. fordulóban (13 óra) – várhatóan Kádár Tamással a soraiban.

Magyar idő szerint hajnali 3 órakor játssza második meccsét az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS) Sallói Dániel csapata, a Sporting Kansas City az FC Dallas ellen.

Olvasói sztorik