Légiósok

Győzelemmel kezdte a kazah bajnokságot Elek új klubja; Kalmár és Priskin is gólt lőtt – VIDEÓ

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A kazahoknál most rajtolt el az élvonal: az első fordulóban a Kajrat Almati 1-0-ra nyert a Aktobe ellen. A hazaiaknál még nem volt keretben a Diósgyőrből frissen igazolt, magyar válogatott Elek Ákos, ott volt ugyanakkor a pályán az orosz válogatott Andrej Arsavin. A győztes gólt az elefántcsontparti Gerard Gohou lőtte.

Az alsóbb osztályú együttesek számára kiírt Olasz Kupában az Ancona 2-2-re végzett otthon a Matera ellen, és mivel idegenben 1-0-ra kikapott, ezért búcsúzott a küzdelemtől. A hazaiaknál Forgács Dávid végig a kispadon ült.

A Dán Kupa nyolcaddöntőjében kötelező győzelem várt Kalmár Zsoltra és a Bröndbyre, amely a harmadosztályú Marienlyst otthonába utazott. Az első félidőben remekeltek a vendégek, 4-1-re vezettek a szünetben, és ez maradt az eredmény a lefújásig is, így továbbjutott a Bröndby. A negyedik gólt éppen Kalmár szerezte.

https://www.youtube.com/watch?v=AnUz4HBGvlI

A Szlovák Kupa negyeddöntőjében a Priskin Tamást a soraiban tudó Slovan Bratislava a Trencint fogadta. A hazaiak a magyar válogatott támadó találatával szereztek vezetést, végül pedig 3-1-re győztek, így továbbjutottak a legjobb négy közé.

Hatvannyolc percig bírta a Ghéczy Gergely fémjelezte Hong Kong FC a South China otthonában. A vendégek ezután négy gólt is kaptak, így 4-0-s vereséget szenvedtek a hongkongi bajnokság kilencedik fordulójából elhalasztott találkozón. A magyar játékos végig a pályán tartózkodott.

Olvasói sztorik