Légiósok

Priskin örül, hogy fejfájást tudnak okozni a szövetségi kapitánynak

A Slovan Bratislava légiósa mellett a válogatottbeli csatártársak is hétről-hétre lövik a gólokat. Nem lesz könnyű Storck dolga a csapat összeállításakor.

Kiválóan kezdte a tavaszi szezont a Priskin Tamást foglalkoztató Slovan Bratislava, amely háromból három mérkőzést nyert a szlovák bajnokságban. A pozsonyiak sikereiben elévülhetetlen érdemei vannak a 30 éves magyar csatárnak, aki összesen négy góllal segítette csapatát ezeken a meccseken. A 60-szoros magyar válogatott csatár a Rangadónak értékelte az elmúlt időszakát.

– Három mérkőzésből hármat sikerült megnyernünk, és bízom a hasonló folytatásban. A bajnokságban és a kupában is fontos meccsek várnak ránk, ezért remélem, hogy maradunk a győzelem útján – kezdte Priskin Tamás. – A sikerességünk titka talán az lehet, hogy megfelelően el tudtuk végezni a munkát az edzőtábor alatt. Jó felkészülési meccseket játszottunk kiváló ellenfelekkel. Úgy érzem, már a csapat is meg tudja valósítani az edzőnk kéréseit, elképzeléseit, de azért nem dőlhetünk hátra. Teljesen még nem állt össze a gépezet, van hová fejlődni. Ezen az úton kell maradni, és akkor nem lesz probléma.

– Örülök, hogy az elmúlt összecsapásokon így kijött a lépés, és tudtam gólokat lőni, de ehhez a társak is nagyon kellettek – értékelte saját teljesítményét a támadó. – Lényeges volt az is, hogy végig tudtam csinálni az egész felkészülést, de a legfontosabb tényleg, hogy a társak kiszolgálnak és hozzásegítenek ahhoz, hogy eredményes legyek.

Priskin csapata jelenleg a bajnokság második helyén áll, hátránya hét pont az első mögött, a Szlovák Kupában pedig ma lép pályára az elődöntőbe kerülésért.

– A bajnokság nagyon nehéz lesz, hiszen még mindig tetemes az élen álló Zilina előnye. A legfontosabb, hogy saját magunkra kell koncentrálunk. Megpróbálunk minden mérkőzést megnyerni, és majd meglátjuk, hogy a végén mire lesz elég. Megmondom őszintén, hogy nagyon örülnék, ha a kupában el tudnánk jutni a döntőig. Nem lesz egyszerű, de most ez a legfőbb célunk.

Priskin Tamás formaidőzítése nem is lehetne jobb, hiszen hamarosan Portugáliában játszik világbajnoki selejtezőt a magyar válogatott.

– Nagyon fontos mérkőzés lesz számunkra, és azért ki kell emelnem, hogy nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, hiszen az Európa-bajnokkal játszunk. Azonban korábban már megmutattuk, hogy bárki ellen van keresnivalónk, úgyhogy szerintem bátor játékkal akár a győzelem is meglehet. Én mindenhol ezt hangoztatom, és bízom benne, hogy a legjobbunkat tudjuk nyújtani, és sikerül majd győztesen elhagyni a pályát. Adná a jó isten, hogy mondjuk az én gólommal – tette hozzá a csatár, aki szerint a selejtező előtt mindenképp bizakodásra adhat okot, hogy a nemzeti együttes többi gólfelelőse is remek formának örvend, elég ha csak Szalai Ádámra gondolunk.

– Nagyon örülök, hogy a többieknek is jól megy mostanában. Korábban is nyilatkoztam, hogy a válogatottnak az a legjobb, ha a csatárok rugdossák a gólokat hétről-hétre. Bizakodásra adhat ez okot, és a szövetségi kapitánynak is pozitív fejfájást tudunk okozni a csapat összeállításakor – mondta Priskin Tamás.

Olvasói sztorik