Légiósok

DAC: Vida reméli, hogy sérülése nem súlyos

A 21 éves középpályás a pénteki edzésen dőlt ki, a combközelítő izma sérült.

Múlt hétvégén a DAC Dunaszerdahely keretében nem találkozhattunk Vida Kristopher nevével, csapata 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Ruzomberok ellen. A 21 éves játékost az okokról kérdeztük.

– Sajnálatos oka volt annak, hogy hétvégén nem erősíthettem a DAC-ot a pályán, még a pénteki edzésen dőltem ki. A combközelítő izmom sérült, de egyelőre nem tudjuk, milyen súlyos a sérülés – csak bízom abban, hogy nem komoly. Hétvégén már volt egy MRI vizsgálatom, az alapján egyelőre azt állapították meg a szakemberek, hogy sok folyadékot látnak, a szakadást szerencsére ki lehet zárni, remélhetőleg csak egy kisebb húzódásról van szó – és nincs részleges szakadásom sem. Persze az is lehet, hogy egyszerűen a túlterheltség miatt túl sok folyadék keletkezett. Kedden újabb ultrahangos vizsgálat vár rám, utána talán már még többet tudunk, illetve többet látnak majd az orvosok.

– Természetesen nagyon sajnáltam, hogy nem állhattam hétvégén a csapatom rendelkezésére, hiszen két körrel ezelőtt nekem is jól ment a játék, sikerült gólt rúgnom és gólpasszt adnom a Presov ellen (5-0) – legutóbb viszont sajnos pontokat hullajtottunk a Ruzomberok ellen (1-1). Remélem, minél hamarabb felépülök, és abban bízom, hogy már hétvégén bevethető leszek. Egyelőre a fizioterapeutánkkal készülök külön, könnyített gyakorlatokat végezhetek: bent biciklizem és erősítek, és lézeres gyakorlatokkal segít, hogy minél előbb felépüljek – nyilatkozta honlapunknak a játékos.

Olvasói sztorik