Légiósok

Feczesin, Futács és Priskin is gólt lőtt, Guzmicsék lehúzták a rolót

Vasárnapi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Feczesin Róbert végig a pályán volt a Csonnam Dragonsban, mely a Jeonbuk vendégeként szenvedett 2-1-es vereséget. A magyar csatár lőtte a vendégek gólját: a 84. percben egyenlített, de a ráadás negyedik percében a házigazda ismét betalált – Feczesinék így vereséggel kezdték a dél-koreai élvonalat.

A hongkongi bajnokság 17. fordulójában a Hong Kong FC 2-1-re nyert a Tai Po otthonában. A vendégeknél Ghéczy Gergely végig a pályán volt.

A Guzmics Richárddal felálló Jenpien Funde védelme nem hibázott a kínai élvonal nyitófordulójában. A magyar válogatott védő végig a pályán volt, 0-0-lal zárult a Csungking Lifan otthonában rendezett bajnoki.

A Sporting Kansas City 0-0-s döntetlennel nyitotta az észak-amerikai profi bajnokságot (MLS) a DC United otthonában. A Kansas magyarja, Sallói Dániel csere volt, nem jutott szóhoz.

Megyeri Balázs és Pintér Ádám is kezdőként végigjátszotta a Greuther Fürth bajnokiját a német másodosztályban, ahol a két magyar légiós csapata 1-0-ra legyőzte közvetlen riválisát, a Nürnberget, és így feljött a hetedik helyre.

Koman Vladimir is végig a pályán volt az Adanaspor csapatában, amely odahaza 1-0-ra kikapott a Konyasportól a török élvonal 23. fordulójában.

Balogh Norbert és Sallai Roland is kezdő volt a Palermóban, amely sokáig vezetett, ám nagyon elrontotta a Torino elleni idegenbeli meccs végét. Részletek ide kattintva!

Szántó Tamás és Szalai Attila csapata, a Rapid Wien 1-0-s vereséget szenvedett az osztrák élvonal listavezetőjétől, a Salzburgtól. Szalai ezúttal nem volt meccskeretben, Szántót a 38. percben cserélték be.

Futács Márkó kezdőként lépett pályára a horvát Hajduk Splitben, s gólt is szerzett. Csapata azonban 2-1-es vereséget szenvedett az Osijek otthonában.

A Dárdai Pál irányította Hertha a kieső zónában szerénykedő Hamburg otthonában lépett pályára, s 1-0-ra kikapott.

A Priskin Tamást soraiban tudó a Slovan Bratislava 3-1-re verte a Michalovcét, a magyar támadó lőtte az összecsapás első találatát.

A Bröndbynél kölcsönben szereplő Kalmár Zsolt a Nordsjaelland ellen bizonyíthatott, a 41. percben csereként jutott szóhoz, ám a vendégek 3-2-es sikert arattak.

Az olasz harmadosztályban szereplő Ancona hazai környezetben kapott ki 2-0-ra a Fano csapatától, Forgács Dávid a kispadról szemlélte az eseményeket.

Nagy Ádám ezúttal a Bologna kezdőjében kapott helyet, ám a Lazio nyerte 2-0-ra az összecsapást.

Olvasói sztorik