Légiósok

Szegény Mervót az ág is húzza: fáradásos törést szenvedett

Edzésen sérült meg a fiatal magyar csatár.

A hihetetlenül jól sikerült 2015-ös U20-as világbajnokságot követően Mervó Bence fényesnek induló karrierje egyszerűen nem áll össze.

A csatár a megszűnő ETO-ból az MTK-ba igazolt 2015 őszének elején, ám ekkor is sérüléssel bajlódott. Az NB I-ben nem is lépett pályára, mielőtt a svájci Sion leigazolta volna, ám a klubváltásra hivatalosan csak a téli átigazolási időszakban kerülhetett sor, így fél évet teljesen kihagyott az akkor 20 éves játékos.

Sionban nem tudott gyökeret verni, így kölcsönadták a lengyel Slask Wroclawnak, ahol az első féléve ha nem is szenzációsra, de mindenképpen vállalhatóra sikeredett, így a sziléziaiak ismét kölcsönvették az őszre, ráadásul még vásárlási opciót is hozzácsaptak a szerződéshez.

Mervó azonban 2016 nyarától egyáltalán nem találta a formáját, hamarosan a kezdőből is kiszorult, a lengyel lapok pedig rengeteget találgatták, mi romlott el nála. Akárhogy is, a Wroclaw idő előtt, télen visszaküldte, a Sion pedig nem számolt vele, így szerződést bontottak.

Február 28-án László Csaba csapatához, a szlovákiai magyar DAC-hoz igazolt, ahol szinte biztosan ismét lehetőségekhez juthatott volna, ám a DAC honlapjának bejelentése szerint március 3-án, alig néhány nappal a szerződtetése után edzésen fáradásos törést szenvedett.

– A mai magnetikus rezonancia és a röntgenvizsgálat kimutatta, hogy a bal lábának második ujján fáradásos törést szenvedett. A fiatal támadóra pár hetes kihagyás vár. A klub és a játékos közös erővel mindent megtesz annak érdekében, hogy Bence minél hamarabb felépüljön, és a csapat rendelkezésére álljon – fogalmazott a honlap.

Bár a szezonjának ezzel vélhetőleg nincs vége, ez a kaland sem indul jól az U20-as vb társgólkirályának…

Olvasói sztorik