Légiósok

Nikolics nem akar ígérgetni, de ő és csapata is készen áll az MLS rajtjára

A Chicago Fire szombat este idegenben kezdi a bajnokságot, a válogatott csatár pedig a Rangadónak nyilatkozott várakozásairól.

Szombaton elkezdődik az észak-amerikai labdarúgó bajnokság, az MLS 2017-es szezonja, így végre tétmérkőzésen is bemutatkozhat új klubjában, a Chicagó Fire-ben a magyar válogatott csatára, Nikolics Nemanja. A 30 éves támadó az első forduló előtt a Rangadónak nyilatkozott szezonbeli várakozásairól.

– A felkészülésünk jól sikerült, és olyan volt, amire számítottunk. Egy új csapat jött össze Chicagóban, de hat edzőmérkőzésből hatot megnyertünk, és minden biztatóan alakult az edzőtáborban is – kezdte honlapunknak Nikolics Nemanja. – Lényeges lesz, hogy a felkészülési meccseken mutatott formánkat most átvigyük a bajnokságra. Szombaton kezdünk, és minden pont, minden győzelem nagyon fontos lesz számunkra. Azon dolgozunk folyamatosan, hogy sikeresek legyünk.

A Chicago a 2016-os bajnokságban a keleti konferencia utolsó, tizedik helyén végzett. Nikolics nem akar ígérgetni, de bízik abban, hogy nagy sikerekre hivatott idén a Fire.

– Az utóbbi években a Chicago Fire nem szerepelt jól a bajnokságban, de az előttünk álló idényben valami újat akarnak elérni a klubnál, és adni szeretnének a szurkolóknak egy jó szezont, mert már megérdemlik. A csapatnál mindenki ezért küzd. Nem szeretnénk ígérgetni semmit, mert fel akarunk építeni valamit, és ehhez lépésről-lépésre kell haladnunk, nem megy egyik napról a másikra. Ezért is mondtam, hogy minden egyes megszerzett pont nagyon fontos lesz. Nagyon kell figyelni a stabil védekezésre, hogy kapott gól nélkül tartsuk magunkat. Meg kell tanulnunk, hogyan kell megnyerni a szoros meccseket, hogy amikor null-null a találkozó, akkor nem mi kapjuk, hanem mi rúgjuk a gólokat. A felkészülés során ez jól működött, hat edzőmeccsből négyet MLS-csapatok ellen játszottunk, és megmutattuk, hogy igenis tudunk sikeresek lenni, a Torontónak és a Montrealnak is négy gólt lőttünk. Ezek mind-mind biztató és pozitív impulzusok voltak a bajnoki rajt előtt.

Nikolics együttese szombaton magyar idő szerint 20 órától a Columbus Crew vendégeként kezdi a bajnokságot. A Columbus a tavalyi idényben a Chicagónál egy győzelemmel többet szerezve az MLS keleti csoportjának kilencedik helyén zárt.

– Még én is ismerkedek az ellenféllel. Minden nap kapok új információkat, és olyan csapat, amely szereti járatni és birtokolni a labdát. Elől van néhány kreatív játékosa a Columbusnak, de kontrákból mi is veszélyesek tudunk lenni. A lényeg az lesz, amit már említettem, hogy próbáljuk bekapott gól nélkül lehozni a meccset.

Új csapatának nem lehet panasza Nikolics formájára, hiszen a felkészülés során a gólok és a gólpasszok is jöttek a magyar válogatott csatárnak, aki edzője, Veljko Paunovics szerint az NB I és az Ekstraklasa után az MLS-ben is gólkirály lehet.

– A vezetőedzőnek nagy szerepe volt abban, hogy ideigazoljak. Nagyon bízik bennem, és én is nagyon bízok a munkájába, úgyhogy próbálok segíteni neki. Ez volt az első felkészülésem a csapattal, de megmutattam, hogy nem viccelődni vagy levezetni jöttem ide, hanem hogy segítsek a klubnak. Nem volt egyszerű megszokni az új környezetet, hiszen teljesen új országban, új klímában vagyok, de örülök, hogy gyorsan felvettem a ritmust, és be tudtam illeszkedni. Remélem, hogy a folytatás is legalább ilyen lesz.

Olvasói sztorik