Légiósok

Mervó leigazolása új taktikai lehetőséget ad a DAC-nak

László Csaba vezetőedző elégedett a Dunaszerdahely tavaszi rajtjával, és úgy érzi, jó úton járnak.

Kedden robbant az átigazolási bomba, miszerint az FC DAC 1904 együtteséhez írt alá a svájci FC Sionnal nemrégiben szerződést bontó, szabadon igazolható Mervó Bence. Az elmúlt évet Lengyelországban töltő 22 éves csatár szerződtetéséről a DAC vezetőedzője nyilatkozott a Rangadónak.

‒ Remélem, hogy Mervó leigazolásával jó döntés született mindkét fél részéről – kezdte László Csaba. – Bencét régóta ismerem és figyelem, ő olyan csatár, aki a második vonalból tud indulni. Ilyen típusú támadónk nem volt, ezért döntöttünk a szerződtetése mellett. Ez egy plusz taktikai lehetőséget biztosít számunkra. Mervó fiatal játékos, aki az U21-es magyar válogatottban nagyon jól szerepelt. Bízunk benne, hogy itt Dunaszerdahelyen is jól fogja érezni magát, és beverekszi magát a csapatba. Nem csak az én kérésem, ez inkább egy lehetőség volt. Egy szabadon igazolható játékosról úgy ítéltük meg a klubon belül, hogy érdemes vele foglalkozni. Így született meg a döntés, hogy keressük meg őt.

A Dunaszerdahely remekül kezdte a tavaszi idényt, legutóbb hazai pályán 5-0-ra verte a Presov együttesét, egy héttel korábban pedig 0-0-s döntetlent játszott a Podbrezova vendégeként.

‒ Nagyon sok mérkőzés van még hátra, de ez az első két tavaszi bajnoki még abból a szempontból is jól sikerült, hogy egyik meccsen sem kaptunk gólt – folytatta az erdélyi származású szakember. ‒ Nem azt mondom, hogy az eddigiek könnyűek voltak, de a következő találkozók egyre nehezebbek lesznek. Számomra az a legfontosabb, hogy két lábbal maradjunk a földön, dolgozzunk tovább, és készüljünk az előttünk álló mérkőzésekre. Amikor idejöttem, akkor is az volt a célom, hogy stabilizáljam a csapatot. Kiesőhelyen vettem át az együttest, de mindenkinek a munkája benne van abban, hogy előrébb tudtunk lépni. Nagyon örülök, hogy jó úton járunk, azonban még sok forduló van hátra, bármi megtörténhet. Természetesen pozitívan értékelem az eddigi két mérkőzést, és remélem, hogy szombaton a következő ellenféllel szemben is sikeresek leszünk.

Olvasói sztorik