Légiósok

Baloghék Joe Hart kapuját vennék be, Lang pedig Balotellit veheti le a pályáról

Elstartol az MLS és a kínai bajnokság is, utóbbiban Huszti két brazil, Hulk és Oscar ellen küzdhet.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Gulácsi az Augsburg ellen húzhatja le a rolót

A Bundesliga 23. fordulójának nyitómérkőzésén Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig a tizenharmadik Augsburg otthonába látogat. (20.30) A szintén német, de a másodosztályú a Kaiserslauternben futballozó Stieber Zoltán és csapata a Dresdennél (18.30) vendégeskedik, ugyanekkor lép pályára a Nagy Dánielt is alkalmazó Würzburger Kickers.

Bese Barnabás együttese, a francia másodosztályú Le Havre a Sochaux-val találkozik (20.00), a lengyel élvonal 24. fordulójában pedig a Nagy Dominikot is soraiban tudó Legia Warszawa a Zaglebie Lubinnel meccsel idegenben. (20.30)

Szombat – Kötelesék Európa Liga-nyolcaddöntős csapattal meccselnek

A reggeli programot a hong-kongi Kitchee FC nyitja (10.30), Vadócz Krisztián a Yuen Long ellen csilloghat.

Ezen a hétvégén elstartol a kínai bajnokság, Huszti Szabolcs csapata, a Csangcsun Jataj pedig egyből rangadóval kezd az Oscarral és Hulkkal felálló Sanghaj SIPG ellen. (12.35)

A Simon Krisztiánt soraiban tudó, német másodosztályú 1860 München a St. Paulit (13.00) fogadja, majd a László Csaba vezette DAC Dunaszerdahely Vida Kristopherrel, Kocsis Gergővel és Mervó Bencével a keretben a Ruzomberok gárdájával meccsel a szlovák élvonalban. (14.00)

Dzsudzsák Balázs csapata, az arab al-Vahda az alsóházban serénykedő Ittihad Kalba együtteséhez látogat (14.30), míg az Adorján Krisztián fémjelezte Novara az olasz másodosztályban az Ascolinál vendégszerepel (15.00).

A Hoffenheim támadója, Szalai Ádám az Ingolstadt (15.30) otthonában léphet pályára, amennyiben lehetőséget kap edzőjétől, s ugyanekkor Litauszki Róberték (lengyel, Cracovia) az Arka Gdynia legyőzésével léphetnének előrébb a tabellán.

A Dinamo Kijev magyarja, Kádár Tamás az Olimpik Donyeck ellen bizonyíthat (16.00), míg a Vécsei Bálintot is soraiban tudó Lugano, a svájci élvonal 23. fordulójában a kiesés elől menekülő Lausanne együttesét fogadja. (17.45)

A Mattersburgban szereplő Varga Barnabás és csapata kiesési rangadót vív, ugyanis a tizedik hazaiak a kilencedik St. Pöltent fogadják. (18.30)

Az izraeli bajnokság listavezetője, a Hapoel Beer-Sheva várhatóan ezúttal is a sérüléssel küszködő Korhut Mihály nélkül lép majd pályára az Ashdod vendégeként (19.30). Nehéz feladat vár Köteles Lászlóra és a Waasland-Beverenre, lévén az Európa Ligában vitézkedő Gent (20.00) érkezik a magyar kapus csapatához.

Ugyanekkor Lang Ádám együttese, a francia elsőosztályú Dijon a Nice csapatával találkozik. Ezzel egy időben Nikolics Nemanja bemutatkozhat az MLS-ben, a Chichago Fire a Columbus otthonában debütál. (20.00)

Az éjszakába nyúlóan, már vasárnap hajnalban (01.00) Sallói Dániel is bizonyíthat, az Egyesült Államokba visszatérve, a Sporting Kansesben a DC United ellen.

Vasárnap – Sallai és Balogh a torinói Joe Harttal nézhet farkasszemet

Vasárnap reggel a hong-kongi élvonal küzdelmei folytatódnak, Ghéczy Gergelyék a Tai Po ellen (07.30) lépnek pályára. A dél-korei Csonnam Dragons pedig megkezdi szereplését, Feczesin Róbert a Jeonbuk ellen csillogtathatja meg tudását. Alig később (08.30) Guzmics Richárd csapata lép pályára, a Jenpien Funde a Csungking Lifannal meccsel. Várhatóan Megyeri Balázzsal a kapuban látja vendégül a német másodosztályú Fürth együttese a Nürnberget (13.00). A török Adanasporban légióskodó Koman Vladimirék pedig a kilencedik Konyasporral mérik össze erejüket. (14.00)

A Palermo magyarjai, Sallai Roland és Balogh Norbert ezúttal Joe Hart kapuját ostromolhatják, a szicíliai együttes a Torinóval meccsel (15.00) a Serie A 27. fordulójában. Ugyanekkor léphet pályára a horvát Hajduk Split is, remélhetőleg Futács Márkóval a kezdőben.

Szántó Tamás és Szalai Attila csapata, a Rapid Wien rendkívül nehéz összecsapásra számíthat az osztrák élvonalban, ugyanis a listavezető Salzburg érkezik a bécsi Allianz Stadionba. (16.30)

A Dárdai Pál irányította Hertha a kieső zónában szerénykedő Hamburg otthonában lép majd pályára (17.30), ugyanekkor a Priskin Tamást soraiban tudó a Slovan Bratislava a Michalovcéval meccsel.

A Bröndbynél kölcsönben szereplő Kalmár Zsolt a Nordsjaelland ellen bizonyíthat (18.00), majd az olasz harmadosztályban szereplő Forgács Dávid (Ancona) a Fano ellen mutathaja meg, hogy mit tud. (20.30) Az est zárásaként Nagy Ádámék (Genoa) a Lazióval vívnak küzdelmet. (20.45)

Hétfő – Gyurcsóék kihívása

A lengyel elsőosztályú Pogon ezúttal csak hétfőn lép pályára, Gyurcsó Ádámék a Plockot fogadják (18.00), Bőle Lukács és a CSM Iasi pedig a Voluntari stadionjából rabolhatják el a három pontot a román bajnokságban.

Olvasói sztorik