Légiósok

Kádár Tamás: Nehéz a beilleszkedés

Dolgos hétköznapokon van túl Kijevben a 37-szeres magyar válogatott védő.

Mint beszámoltunk róla, Kádár Tamást szerdán sajtótájékoztatón mutatta be a Dinamo Kijev. A franciaországi Európa-bajnokságot is megjárt hátvéd már berendezkedett új otthonában.

– Az edzőközponthoz közel sikerült lakást találnom, ami Kijev külvárosában van. Mindenképpen itt szerettem volna élni, mert nem jó, ha elkésel a tréningekről. Az otthonom olyan komplexumban van, ahol több csapattársaim is él, ők ajánlották – mondta a BorsnakKádár, akinek még kell egy kis idő a beilleszkedéshez.

– A nyelvi nehézség okozza a problémát. A szakmai stábbal nincs gond, ott mindenki beszél angolul. A csapattársaim közül viszont csak négyen. Ez kicsit nehezíti a beilleszkedésemet. Próbálom minél gyorsabban elsajátítani a nyelvet, ám az ukrán nem olyan könnyű. Nyelvórákra még nem tudtam elmenni, de tervezem.

A Dinamo 44-es mezszámú játékosa még csak most ismerkedik a nagyvárossal. Egyelőre a lakhelye környékét igyekszik felfedezni, ám a háborús helyzetből nem tapasztalt semmit.

– Elég pörgősek Ukrajnában az edzések. Fizikálisan próbára tesz. Lengyelországban könnyebb tréningek voltak – fogalmazott Kádár, aki nem törődik a korábbi ukrán válogatott, Viktor Leonenko kritikájával, miszerint a Dinamónak nem volt szüksége a magyar védőre.

– Leonenko nyilatkozata nem igazán fedi a valóságot. Nem vagyok kétméteres, mint ahogy állította, és több poszton is tudok játszani, de ebbe nem szeretnék belemenni. Szólásszabadság van, mindenki elmondhatja a véleményét.

A magyar válogatott védő egy kicsit tart a kemény ukrán telektől, de kétségtelen, hogy az időjárást is szoknia kell.

– Most jó az idő, olyan tíz fok körül van, de a december, január meglehetősen zord. Nem ritka a mínusz 20-30 fokos hőmérséklet. A téli időszakban nincs bajnokság, ilyenkor meleg helyre megyünk edzőtáborozni – zárta a magyar válogatott védő, aki trófeákat szeretne nyerni a Dinamo Kijevvel, amit Európa egyik legerősebb csapatának tart.

Olvasói sztorik