Légiósok

Edzője szerint Nikolics Amerikában is gólkirály lehet

A magyar támadó hat edzőmérkőzésén háromszor talált a hálóba a Chicago Fire-nél.

Kapcsolódó cikkek

Nem az első magyar labdarúgó, aki a tengerentúlra igazolt, ám a tranzakció létrejöttekor mindenképp a legmagasabban jegyzett. A Videoton és a Legia Warszawa korábbi támadója, Nikolics Nemanja 28 évesen tavaly decemberben hároméves szerződést kötött a Chicago Fire-rel. Az a tény, hogy az észak-amerikai profi futballba érkezők átlagéletkora idén mindössze 25,7 év, és az, hogy a magyar válogatott játékos karrierje csúcsán igazolt az Egyesült Államokba, rávilágít, a sportág pozíciója megerősödött a tengerentúlon – írja a Magyar Nemzet.

Nikolics – akiért a hírek szerint hárommillió eurót fizetett új klubja – már az alapozás időszakában bizonyította, nem levezetni érkezett. Rögtön az első felkészülési mérkőzésén, a Gulf Coast Egyetem csapata ellen kezdőként kapott helyet, és meg is lőtte első gólját. A tesztidőszak során lejátszott hat mérkőzésén háromszor talált a hálóba, emellett három gólpasszt is kiosztott. Ahogy megírtuk, meggyőző teljesítménye mellett a Fox Sport szakírója, Ryan Rosenblatt beválasztotta a téli időszak tíz legjobb igazolása közé, ami különösen figyelemre méltó, hiszen 2016. október 6. és 2017. február 23. között több mint kétszáz szerződéskötés történt, köztük olyanokkal, akik a Serie A-ból vagy éppen a Bundesligából érkeztek.

Nikolics edzője, Veljko Paunovic arról beszélt, hogy olyan futballista érkezett, aki védekezésben és támadásban is hasznos. Egyrészt segít visszaszerezni a labdát, amilyen gyorsan csak lehetséges, másrészt képes arra, hogy helyzeteket alakítson ki. A magyar válogatott futballistának minden esélye megvan arra, hogy odaérjen a góllövőlista elejére, hiszen az MLS mérkőzéseit alapvetően a támadófutball határozza meg.

Olvasói sztorik