Légiósok

Priskin: „Nagy kő esett le a szívemről”

Hősként ünnepli klubja a mesterhármast jegyző csatárt, aki fantasztikusan érzi magát.

Beszámoltunk róla, hogy a magyar válogatott Priskin Tamás három gólt szerzett klubcsapata, a Slovan Bratislava színeiben a szlovák bajnokság 21. fordulójának szombati játéknapján. A csatár végigjátszotta a Trencín elleni hazai találkozót, amelynek második félidejében mesterhármast ért el, így csapata 4-3-ra győzött.

Priskin már nyolcgólos a bajnoki szezonban, együttese pedig a tabella második helyén áll.

Már a Slovan honlapján közölt cikk címében is kiemelik, hogy ő volt a drámai győzelem hőse, majd megemlítik, hogy a mérkőzés előtt is sok minden utalt rá, hogy a rangadót a támadók dönthetik el. Mindkét csapatnak ambiciózus fiatal edzője van, akik támadófelfogásban készítik fel játékosaikat, és mindkét oldalon nagy szükség volt a győzelemre. A valóság végül még a várakozásokat is túlszárnyalta, így a pozsonyi közönség szép focit láthatott.

Mint minden remek történetben, ebben is volt egy főhős, méghozzá Priskin Tamás, aki az első mesterhármasát érte el a Slovan színeiben, karrierje során pedig a harmadik vagy a negyedik, de pontosan ő sem tudja.

„Ez fantasztikus érzés! Mesterhármas, ráadásul győztes gólt az utolsó percben. Nehéz meccs volt egy erős ellenféllel szemben. Hihetetlenül boldog, hogy sikerült nyernünk. Nagyon jó csapatmunka kellett hozzá, mindenki keményen dolgozott a pályán és harcolt minden egyes labdáért. Véleményem szerint megérdemeltük a három pontot” – kezdte a magyar válogatott csatár.

Hatalmas volt az eufória az öltözőben a lefújás után, a diadalkiáltásokat még a stadion távoli pontjain is hallani lehetett.

„Megmutattuk, milyen karaktere van a csapatunknak. Amikor 3-3-ra egyenlítettek, akkor sem inogtam meg. Azokban a pillanatokban nagy szerepet játszottak az érzelmek, hiszen nagyon szerencsétlen gólt kaptunk, de egy kulcsfontosságú góllal válaszoltunk, így a győzelem is sokkal értékesebb” – vélekedett Priskin.

Honfitársunk mindhárom góljához kellettek önzetlen csapattársai. Az első találata előtt a szerb Aleksandar Cavrictól, a másodiknál pedig a guineai Seydouba Soumah-tól kapta a labdát. A győztes találatot a 86. percben beállt Robert Vittek készítette elő, aki ősszel még a Debrecen futballistája volt, és pályafutása során ez már a harmadik időszaka a pozsonyiaknál.

Priskin kijelentette, szombat esti teljesítménye és eredményessége nagy motivációt jelent számára a következő mérkőzésre. „Nagy kő esett le a szívemről. Értékelem az edzőnk bizalmát, hiszen kezdő lehettem. A balszélen számított rám, és úgy érzem, jól játszottam, amit a három gól is mutat. Már alig várom a Michalovce elleni rangadót, amit szintén szeretnénk megnyerni.

A Slovan sikerével szorosabbá vált a helyzet a tabella élmezőnyében. „Pontosan ezt szeretnénk elérni tavasszal. Kell még két-három győzelem, hogy egy kis nyomást gyakoroljunk a riválisainkra a táblázaton. Minden meccsünket szeretnénk megnyerni, és a végelszámolásnál meglátjuk, ez mire elég” – szögezte le a 30 éves csatár.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik