Légiósok

Kádár kispadról nézte a Dinamo-sikert, Vida: gól és gólpassz a DAC-ban

László Csaba dunaszerdahelyi csapata öt góllal hengerelt, Kocsis már kispadon foglalt helyet.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A török élvonal 22. fordulójában Koman Vladimir csapata, az Adanaspor 4-1-s vereséget szenvedett az Alanyaspor otthonában. A magyar középpályás kezdőként 57 percet töltött a pályán, klubja továbbra is a kiesőzónában tanyázik.

Folytatódtak az ukrán élvonal küzdelmei is, a Dinamo Kijev pedig hiába került már a 4. percben hátrányba a Zorja vendégként, fordítani tudott. Kádár Tamás a kispadon kezdett, de lehetőséget nem kapott a győztes bajnokin, csapata 2-1-re nyert.

A Hong Kong FC 1-0-s vereséget szenvedett szombaton, a klub magyar csapatkapitánya, Ghéczy Zoltán végigjátszotta a Hong Kong Rangers elleni bajnokit, honfitársunk a 90. percben sárga lapot kapott.

A tavaszi szezon első hazai bajnokiját vívta új stadionjában a László Csaba által irányított DAC Dunaszerdahely. A Presov elleni szlovák bajnokin Vida Kristopher a kezdőben kapott helyet, a kiütéses 5-0-s győzelemből a középpályás góllal és gólpasszal vette ki részét. A súlyos sérülése után újra bevethető Kocsis Gergő a kispadról nézte végig a bajnokit. Vida végeredményben 73. percet töltött a pályán – a 65. percben csapata harmadik gólját jegyezte, két perccel később pedig előkészítőként jeleskedett.

Szintén a szlovák élvonalban volt érdekelt Priskin Tamás, aki triplázott a 4-3-ra nyerő Slovan Bratislavában, részletek ITT!

Az olasz másodosztályú Novara színeiben Adorján Krisztián a 79. percben váltotta a korábbi manchesteri csodagyereknek kikiáltott Federico Machédát, a hazaiak 2-1-es győzelmet arattak a Spezia felett – a későbbi végeredmény már az első félidőben kialakult.

Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig a Bundesliga szombati játéknapján hazai pályán aratott magabiztos győzelmet a magyar kapussal a soraiban, részletek ITT.

Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha is nyert, a részletekről ITT olvashat.

Az osztrák élvonal 23. fordulójában a Rapid Wien az AC Wolfsberger otthonában lépett pályára. Szalai Attilát nem nevezték a vendégeknél, míg Szántó Tamás az 54. percben lépett pályára csereként. A bécsiek nyolc perccel a magyar játékos pályára lépése után egyenlítettek, ám a hajrában a hazaiak újabb gólt találtak, a Rapid így 2-1-es vereséget szenvedett.

Ugyanitt a Salzburg a Mattersburg ellen játszott és nyert 1-0-ra, a vendégeknél Oberlin találatával, a vendégeknél Varga Barnabás nem volt a meccskeretben.

A lengyel élvonalban a Lechia Gdansk a Cracoviát fogadta és le is győzte 4-2-re. A vendégeknél Litauszki Róbert nem volt a keretben.

Köteles László csapata, a belga élvonalban szereplő Waasland-Beveren idegenben győzte le 2-1-re a Kortrijkot. A magyar kapus végig a pályán volt, csapata mindkét gólját Cerigioni lőtte.

Olvasói sztorik