Légiósok

Ismét exet szomoríthat Szalai, Kádár rangadóval kezd Ukrajnában

Dárdaiék közvetlen riválist fogadnak. Hétvégi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szombat – Rangadóval kezd Kádár Ukrajnában

Dárdai Pál Herthája az esetleges győzelemmel felléphet a tabella ötödik helyére a Bundesliga huszonkettedik fordulójában, hiszen a közvetlenül előttük álló riválist, az Eintracht Frankfurtot fogadják (15.30). A Gulácsi Péter fémjelezte RB Leipzig kilencedik győzelmét szerezheti meg a Köln ellen a lipcsei Red Bull Arénában (18.30).

Az osztrák élvonal huszonharmadik körében Szántó Tamás és Szalai Attila csapata, a Rapid Wien a Wolfsberger (16.00), míg Varga Barnabás a Mattersburggal a Salzburg otthonába utazik (18.30).

Szlovákiában a László Csaba vezette DAC Dunaszerdahely – Vida Kristopherrel együtt – zsinórban negyedik hazai győzelmére tör a Presov ellen a huszonegyedik fordulóban (14.00), Priskin Tamás pedig a Slovan Bratislavával a Trencint szomoríthatja (17.00).

Litauszki Róberték (Cracovia) az éllovas Lechia Gdansk otthonában próbálnak szerencsét Lengyelországban (18.00), Köteles László pedig a Kortrijk támadóinak szemét védheti ki a Waasland-Beveren kapujában a következő belga bajnokin (20.00).

Az Adanasporban légióskodó Koman Vladimirre kiesési rangadó vár a török élvonal huszonkettedik fordulójában, az ellenfél az Alanyaspor lesz idegenben (13.00), az Adorján Krisztián fémjelezte Novara pedig a Speziát fogadja az olasz másodosztályban (15.00).

Rögtön egy rangadón debütálhat az ukrán bajnokságban a Dinamo Kijev magyarja, Kádár Tamás a harmadik helyezett Zorja Luhanszknál (13.00).

Vasárnap – Szalai újra Gelsenkirchenben

A Hoffenheim támadója, Szalai Ádám korábbi csapatánál, a Schalke 04-nél növelheti góljai számát a Bundesligában (17.30), a másodosztályban pedig Stieber Zoltán a Kaiserslauternnel a Stuttgart otthonában próbál szerencsét (13.30).

A Serie A huszonhatodik fordulójában a Sampdoriát fogadják a Palermo magyarjai, Sallai Roland és Balogh Norbert (12.30), Nagy Ádám pedig a Genoa stadionjában szilárdíthatja meg a Bologna középpályáját (15.00).

Nagy Dominik és a Legia Warszawa hazai pályán javíthatja ki az előző bajnokin elszenvedett vereséget, a Termalica B-B. lehet az áldozat a lengyel élvonalban (18.0)).

A Bröndbynél kölcsönben szereplő Kalmár Zsolt a Sönderjyske védőinek adhat kötényt a dán pontvadászatban (18.00), Vécsei Bálint pedig a Lugano középpályáját stabilizálhatja a St. Gallen otthonában a svájci első osztályban (16.00).

Olvasói sztorik