Légiósok

Németh Krisztián gólpassza is kellett a Garafa-győzelemhez – VIDEÓ

Légióskörkép: három magyar játszott a Kickers–Fürth német bajnokin.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Németh Krisztián volt az egy szem ék az al-Garafa al-Rajjan elleni bajnokiján a katari élvonal 22. fordulójában. A pénteki találkozón a házigazda szerzett vezetést, de Némethék a második félidőben kettővel válaszoltak, és végül 2-1-re nyertek. Az 55. percben egyenlített a Garafa, Kwasi góljával – a gólpasszt Németh adta.

Futács Márkó góllal vette ki a részét a Hajduk Split 4-0-s sikeréből.

Három magyar játékos kapott lehetőséget a Würzburger Kickers – Greuther Fürth német másodosztályú bajnokin. A 22. fordulóban is Megyeri Balázs védte a vendégek kapuját, míg csapattársa, Pintér Ádám a 80. percben csereként jutott szóhoz. A Kickersnél Nagy Dániel kezdett a kispadon, de a 63. percben szintén becserélték az 1-1-gyel záruló meccsen. Az 1860 München Simon Krisztián nélkül kapott ki 2-0-ra az Union Berlintől.

A Lang Ádámot végig a kispadon tudó Dijon FCO 3-1-es vereséget szenvedett a Nantes vendégeként a francia élvonal 27. fordulójában. Bese Barnabás a másodosztályban volt végig kispados: csapata, a Le Havre a 27. fordulóban az Auxerre ellen nyert 1-0-ra.

A Gyurcsó Ádámot végig a soraiban tudó Pogon Szczecin odahaza 3-0-ra kapott ki a Lech Poznantól a lengyel élvonal 23. fordulójában.

Olvasói sztorik