Légiósok

Gulácsi egy riválistól sem fél, maradna első számú kapus Lipcsében

A Kicker faggatta a válogatott hálóőrt.

A remekelő német újonc, az RB Leipzig a Mönchengladbach otthonában is nyerni tudott a Bundesliga legutóbbi fordulójában. A lipcseiek kapuját Gulácsi Péter védte, aki az első félidő hajrájában egy tizenegyest is megfogott – teljesítményét a Kicker szaklap a forduló egyik legjobbjának vélte, így a játéknap csapatába is bekerült, majd a lap online kiadása faggatta a legutóbbi meccsről.

– Jó szorzóim voltak. A játékosok a karrierjük során tizenöt–húsz büntetőt lőnek, lehetetlen százszázalékosan megmondani, hogy hova. Csak érzésből működik ez a dolog. Szerencsém volt, jó sarok felé indultam. Fontos pontja volt ez a meccsnek, hiszen így egy-nullás előnnyel mehettünk szünetre – mondtaGulácsi.

A pletykák szerint nyáron kapust igazol a Leipzig. Gulácsi azonban ettől nem tart, maradna első számú portás a BL-indulásért csatázó együttesnél.

– Amikor a csapat egyre jobb teljesítményt nyújt, egyre inkább szem előtt van, velejárója, hogy különböző neveket hoznak szóba az adott posztokkal kapcsolatban. Ezzel nem foglalkozom. Sok meccs hátravan még a szezonból, igyekszem bizonyítani, hogy a jövőben is én leszek a legjobb választás az első számú kapusposztra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik