Légiósok

Gulácsi és Megyeri is csapata legjobbjai között szerepelt

Vegyes hétvége áll légiósaink mögött. WhoScored-értékelések.

Újabb hétvége, újabb bajnoki forduló szerte Európában. Szerencsére az öreg kontinens legjobb bajnokságaiban futballozó légiósainkat is foglalkoztatták, most pedig a mértékadó WhoScored.com internetes oldal osztályzatait vesszük sorra.

A Bundesliga II-ben Nagy Dániel és Stieber Zoltán nem kapott lehetőséget, így Szalai Ádámon (25 perc játék, 2-0-s győzelem, 6.3-as értékelés) kívül csak két kapust láthattak honfitársaink közül a német szurkolók. Megyeri Balázs 1-0-ra győzött a Greuther Fürth-szel a Fortuna Düsseldorf ellenében, ő pedig egyáltalán nem lógott ki a sorból: 7.2-es pontszáma a 7.04-os csapatátlag felett van.

A büntetőt hárító Gulácsi Péterrel 2-1-re győzött a Mönchengladbach otthonában a Leipzig. A Hazard tizenegyesét a 44. percben hárító magyar 7.2-et kapott a WhoScoredtól, amely jócskán a 7.01-os csapatátlag fölött van.

Törökországban Koman Vladimir csapata, az Adanaspor továbbra is csak a 17. helyen áll, ráadásul a múlt héten hatalmas, 5-1-es pofonba szaladtak bele hazai pályán az Osmanlispor ellenében. A magyar légiós 69 perc alatt a teljes mezőny második legrosszabb teljesítményét tette fel a pályára a lap szerint, 5.4-es értékeléssel hagyta el a játékteret. Ennél csak az 5.1-es Yilmaz volt gyengébb, többen pedig 5.9-del tudták le a bajnokit. A túloldalt egyébként az egykori kameruni válogatott Pierre Webó egy gólja mellé négy asszisztot is kiosztott, így 10-est kapott.

Franciaországban a 16. helyezett, és két pontra van a kiesőzónától a Dijon FCO, melyben Lang Ádám végigjátszotta a Lyon elleni találkozót. Az ötvédős rendszerrel is négy gólt kapott a gárda, személy szerint a magyar bekk 5.9-es értékeléssel zárt, ami a csereként beálló Csang-Hun-Bela duóval együtt a legrosszabb a 27 pályára lépő közül.

Kacsintsunk most Olaszország felé, ahol óriási meglepetésre a Juventus ellen fellépő Palermóban mindkét magyar a kezdőbe került. Bár Sallai Roland csak a 71., Balogh Norbert a 82. minutumig volt pályán, ráadásul a 4-1-re alulmaradó szicíliaiak egyetlen gólja a 93. percben esett, mindketten megállták a helyüket. Főként Baloghot honorálta a WhoScored, ő 6.4-et kapott, míg Sallai 5.8-nél állt meg, ezzel pedig előbbi a kezdő második legjobbja lett.

A Serie A harmadik magyarja, Nagy Ádám a Bolognával hazai pályán 1-0-ra maradt alul az utóbbi hónapokban száguldó Inter ellen. Középpályásunk a 69. percben hagyta el a játékteret, helyére Taider állt. Nagy 6.7-es értékelést kapott, míg a Bologna 6.64-os átlagot hozott. A középpályán 7 és 6.7 volt a társak pontszáma, míg Taider 21 perc alatt 6.4-ig tornázta fel számát.

Olvasói sztorik