Légiósok

Légióskörkép: Priskin gólpasszt adott, Kalmár debütált

Vasárnapi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Nagy Ádám lecserélése után feltörte az Inter a Bologna védelmét az olasz élvonal 25. fordulójában.

A Koman Vladimirrel felálló Adanaspor odahaza 5-1-es vereséget szenvedett az Osmanlisportól. A magyar középpályás a 69. percig volt pályán, 1-4-nél cserélték le.

A listavezető Köbenhavn elleni 0-0-s döntetlennel kezdte a dán bajnokság tavaszi felét a Bröndby IF. A vendégek télen kölcsönbe igazolt magyar támadója, Kalmár Zsolt a 75. percben csereként beállva debütált.

A Slovan Bratislava 2-0-ra nyert a Tatran Presov vendégeként a szlovák élvonal 20. fordulójában. A pozsonyiaknál Priskin Tamás csere volt, a 65. percben lépett pályára még 0-0-s állásnál – 15 perccel később már gólpasszt adott, az ő átadása után a duplázó Soumah alakította ki a 2-0-s végeredményt.

Vécsei Bálint a kispadról követte csapata, az FC Lugano Vaduz ellen idegenbeli 1-1-es döntetlenjét a svájci első osztály 21. fordulójában.

Forgács Dávid már a 36. percben szóhoz jutott az Anconában, mely 0-0-ra végzett a Santarcangelo ellen az olasz harmadosztály B-csoportjának 26. fordulójában.

A hazaiaknál Litauszki Róbert nem volt keretben, a vendégeknél Gyurcsó Ádám viszont végig a pályán volt a Cracovia Kraków – Pogon Szczecin lengyel bajnokin. A 22. fordulóban rendezett találkozó 1-1-gyel zárult.

Gulácsi Péter tizenegyes-védéssel segítette győzelemhez az RB Leipziget a német Bundesligában.

Lang Ádám kezdőként végig a pályán volt a Dijon csapatában, amely 4-2-es vereséget szenvedett a Lyon otthonában a francia élvonalban.

A Hajduk Split 1-1-es döntetlent ért el a városi derbin az RNK Split vendégeként a horvát bajnokság 21. fordulójában. Futács Márkó kezdőként végig a pályán volt, de gólt ezúttal nem szerzett.

A lengyel élvonal 22. játéknapján a Legia Warszawa hazai pályán 3-1-re kikapott a forduló előtt sereghajtó Ruch Chorzówtól. A varsóiaknál Nagy Dominik a kispadról nézte végig a meccset.

Korhut Mihály sérülése után ismét csapata rendelkezésére állt, de csak a 74. percig volt a pályán a Hapoel Beer Sevában, mely 0-0-ra végzett a Hapoel Haifa otthonában az izraeli élvonal 23. fordulójában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik