Légiósok

És a kék lapról hallott már? – szavazás

Nem a Fair Playért adottról!

Kapcsolódó cikkek

Az ősz folyamán új színű lap került elő a labdarúgó-pályán Olaszországban: ahogy a Rangadó.hu is beszámolt róla akkoriban, a Serie B 7. fordulójában a Virtus Entella-Vicenza mérkőzésen Cristian Galano mutatott fel zöld kártyát.

A zöldön kívül a hagyományos és az 1970-es évek eleje óta használatos sárga és piros lapok mellett azonban egy negyedik fajta színű is előkerült már, nem is egyszer: a kék.

Nagyon kevesen tudnak róla, de Ausztriában már egészen régóta használják a kék kártyákat, melynek felmutatása után a vétkes játékosnak 10 percre el kell hagynia a játékteret és természetesen csere sem állhat be a helyére, magyarán a sok más sportágban használatos ideiglenes kiállításként funkcionál.

Ezt természetesen a “sógorok” sem a legmagasabb szintű bajnokságokban alkalmazzák, hanem az utánpótlásban, ahol cserébe a sárga kártya veszítette el funkcióját. Két kék lap ugyanúgy végleges kiállítást von maga után, mint a sárga.

A szabályról Varga Barnabást, a Mattersburg labdarúgóját is megkérdeztük, hiszen ő az elmúlt években az osztrák utánpótlásban játszott.

– Igen, valóban létezik a szabályozás, bár nekem kék lapot még sohasem mutattak fel. A vétkes 10 percig nem játszhat. Személy szerint én nem látom sok értelmét a dolognak, maximum arra jó, hogy a büntetett játékos egy kissé átgondolhassa a dolgokat és fújjon egyet. Nem vezetném be a felnőtt futballba – fogalmazott Varga.

És Ön mit gondol? Bevezetné világszerte?

Kék lap?

Butaság, nem ér el semmit: 116
Bevezetném a felnőtteknél is: 61
Maradjon az utánpótlásnál: 32

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik