Légiósok

Szántó: a jelenlegi trénernél még több kell, de nem vagyok kétségbeesve

A Rapid középpályása nincs letörve a kevesebb játéklehetőség miatt, folyamatosan próbál bizonyítani az új edzőnek.

Tavaly novemberében távozott a Rapid Wien vezetőedzői posztjáról Mike Büskens, a helyére érkező Damir Canadi pedig egyelőre kevesebb játéklehetőséget biztosít a magyar középpályásnak, Szántó Tamásnak. A 20 éves középpályás az új tréner bemutatkozó mérkőzésén a Salzburg otthonában még kezdő volt, azóta viszont csak a kispadról beállva próbál segíteni csapatának. Az osztrák bajnokság előző fordulójában, az Austria elleni bécsi derbin pedig csak a lelátóról szemlélhette az eseményeket. Szántó a Rangadó.hu érdeklődésére beszélt arról, miért maradt ki a keretből, valamint hogyan viseli a kevesebb lehetőséget.

‒ Teljesen egészséges vagyok, sajnos szakmai döntés miatt hiányoztam a bécsi derbiről ‒ válaszolta az egyszeres U21-es válogatott játékos. ‒ Valóban kevesebbet játszom eddig az új vezetőedzőnél, de próbálok nem foglalkozni ezzel. Természetesen ugyanúgy focizni szeretnék, mint mindenki más, az edzéseken pedig továbbra is minden tőlem telhetőt megteszek. Egyáltalán nem vagyok kétségbe esve, fiatal vagyok még. Bizonyítottam már magamnak és a szurkolóknak is, hogy a csapat erőssége tudok lenni. Továbbra is bízom magamban és igyekszem kihasználni azokat a perceket, amikor megkapom a lehetőséget – mondta bizakodva Szántó, aki a téli felkészülési időszakban a Gersthofer ellen két gólpasszt jegyzett, a Ferencváros és a Traiskirchen ellen pedig gólt lőtt.

‒ A felkészülési mérkőzéseken jól ment a játék, gólokat is lőttem, de még csak egy tétmeccsen vagyunk túl, így nehéz lenne bármit is mondani a jelenlegi formámról. A télen igyekeztem figyelni arra, hogy ne sérüljek meg, minél jobb erőállapotba kerüljek, és fizikailag továbbfejlődjek, azt hiszem, ez sikerült is. Lehet, hogy a jelenlegi trénerünknél még többet kell nyújtanom, mint Büskensnél, mindenesetre állok elébe a kihívásnak, minden tréningen igyekszem bizonyítani Canadinak, hogy bátran nyúlhat hozzám – folytatta honlapunknak a tehetséges játékos.

‒ Az edzőváltás új taktikai felállást is eredményezett, a négyvédős rendszerről átálltunk a háromvédősre, de ebben is megtaláltam a helyemet, kétlem, hogy emiatt játszom kevesebbet – tért ki az előző és a jelenlegi tréner közötti különbségre. ‒ Folyamatosan kommunikálok egyébként az edzővel, mint mindenkinél, nálam is fel szokta hívni a hibákra a figyelmet, amelyeket aztán igyekszem kijavítani.

Szántó a Görögországgal vívott Európa-bajnoki selejtezőn mutatkozott be az U21-es válogatottban október 10-én. A középpályás kitért a nemzeti csapatban betöltött szerepére is.

‒ A görögök ellen sérülés miatt sajnos csak huszonhét perc jutott számomra, természetesen fontosnak tartom továbbra is a válogatottat, örömmel megyek, ha kapok behívót. Viszont ehhez először a klubcsapatomban kell bizonyítanom. Természetesen nekem is az a célom, hogy az U21 után a felnőtt csapatban is magamra húzzam a címeres mezt, de tudom, hogy ehhez még sokat kell fejlődnöm és lépésről lépésre kell haladnom – zárta Szántó Tamás.

Olvasói sztorik