Légiósok

Dárdai kiakadt: a Bayern-bónusz ellen nincs mit tenni

A Hertha trénere azt sérelmezte, hogy Lewandowski a hosszabbítás hosszabbításában egyenlített.

Ahogy arról már beszámoltunk, a szinte egész meccsen vezető Hertha Robert Lewandowski 96. percben szerzett gólja miatt végül csak 1-1-es döntetlent játszott a Bayern München ellen a Bundesliga 21. fordulójában szombat délután. A lengyel csatár góljánál éppen 95 perce és 59 másodperce tartott a mérkőzés (ezzel egyébként Lewandowskié lett minden idők legkésőbb szerzett Bundesliga-találata), amit Dárdai Pál jogosan kifogásolt: a meghirdetett hosszabbítás ugyanis csak öt perc volt a találkozón:

– Nagyon nehéz értékelni egy ilyen meccs után…Úgy gondolom, a csapat kiválóan játszott, egygólos előnyben többször is megvolt a lehetőségünk, hogy megrúgjuk a második gólunkat, míg a Bayern-rohamokat remekül védekeztük ki. Sajnos nagyon hosszúra nyúlt a ráadás, ezt pedig azt hiszem nyugodtan nevezhetjük Bayern-bónusznak is. Ha öt perc a hosszabbítás, ami egyébként szintén meglehetősen soknak mondható, akkor a meccset a 95. percben le kell fújni. Nem kupameccset játszottunk, hogy 120 percig a pályán legyünk – olvasható Dárdai nyilatkozata a sport1.de oldalon.

A magyar vezetőedző véleményét osztotta játékosa, Sebastian Langkamp is, aki a következőképp nyilatkozott: “Életünk meccsét játszottuk, hajszálnyira voltunk attól, hogy megverjük a pazar formában lévő Bayern Münchent. Sajnos úgy látszik, van egy olyan íratlan szabály, hogy a bajorok ellen senki nem nyerhet, addig játsszuk a meccset, amíg pontot nem mentenek”.

Olvasói sztorik