Légiósok

Dzsudzsáknak figyelnie kell a frizurájára

40 játékos hajviselete nem felel meg az emírségekbeli etikai kódexnek.

Óriási botrányt okozott az Egyesült Arab Emírségekben a szövetség által közzétett új etikai kódex, amely szerint több mint 40 élvonalbeli futballista hajviselete nem felel meg az iszlám tanításainak.

Pontosan 46 játékost emelt ki az emírségekbeli szövetség fegyelmi bizottsága, akikről úgy vélik, hogy megsértik az etikai kódexben megfogalmazott előírásokat és hajviseletükkel szembe mennek az iszlám tanításaival. Ebben ugyanis tiltják az úgy nevezett „qaza” hajviseletet, amely annyit tesz, hogy csak a hajnak egy bizonyos része van teljesen levágva.

A BBC által közzétett cikkben kiemelik a ghánai válogatott 31 esztendős csatárát, Asamoah Gyan-t, aki szintén az előbb említett frizurával rendelkezik, valamint megemlítik Waleed Abdullah 2012-es esetét, amikor a játékvezető addig nem engedte pályára lépni a futballistát, amíg annak teljesen le nem vágták a haját. A jelek szerint hasonló intézkedésekre kerülhet majd sor a jövőben, ha az érintett játékosok nem változtatnak hajviseletükön.

Érdekesség azonban, hogy úgy tűnik, a szabályok nem mindenkire vonatkoznak egyformán. A tavalyi év legjobb ázsiai futballistájának választott Omar Abdulrahman nyugodtan viselhette hatalmas, loboncos haját, miközben korábban Dzsudzsák Balázs klubjánál, az al-Vahdában szereplő Suhail Al-Mansoorinak le kellett vágatnia a haját – írja a blikk.hu

Olvasói sztorik