Légiósok

Kádár felszabadult, és készen áll, hogy magasabb szinten is bizonyítson

A magyar válogatott védője a Rangadónak elmondta, hogy sok európai csapat érdeklődött iránta, de konkrét ajánlatot csak a Dinamo Kijev tett.

Hosszas tárgyalássorozat után pénteken vált hivatalossá, hogy Kádár Tamás a lengyel Lech Poznantól az ukrán Dinamo Kijevhez szerződik. A 37-szeres magyar válogatott védő a Rangadónak nyilatkozott az átigazolásról.

– Megkönnyebbült?

– Elég sokáig húzódott az ügy, és nem tudtam, hogy végül megoldódik-e, ezért most eléggé felszabadultan érzem magam, meg is nyugodtam, hogy tudtam váltani, és már a Dinamo Kijev játékosa lehetek – kezdte honlapunk megkeresésére Kádár Tamás. – A kijeviek már december elején tudatták velem, hogy szeretnének megszerezni, és a két klub között azóta folyamatosan zajlottak a tárgyalások, de nehezen tudtak megállapodni. Egészen addig csak várakozni tudtam, amíg a Dinamo és a Lech nem egyezett meg.

– Rengeteg kérőről jelentek meg a sajtóban hírek. Valósak voltak ezek a pletykák, több klub is tett ajánlatot, vagy csak a Dinamo Kijev?

– Nagyon sok csapat volt, amely szeretett volna a soraiban tudni, viszont csak a Dinamo Kijevtől érkezett konkrét ajánlat. A többi klub gondolkodott, időt kért, de pont idő nem nagyon volt. Egyre csak közeledett a január harmincegy, amikor a legtöbb helyen zárult a piac. Érdeklődőből tehát nem volt hiány, de konkrét ajánlattal csak a Dinamo kereste a Lech Poznant. Nem szeretnék már azzal foglalkozni, hogy kik voltak ezek az érdeklődők. A sajtóban jelentek meg információk, de már feleslegesnek érzem pedzegetni, hogy milyen csapatokról volt szó. Annyit elárulhatok, hogy európai klubok.

– Miképp tekint vissza a Lech Poznannál töltött időszakra? Milyen emlékekkel távozott?

– Terjedelmes két éven vagyok túl, rengeteg meccset játszottam, hiszen szerepeltünk az Európa Ligában, és a Lengyel Kupában is mindig a döntőig meneteltünk. Természetesen voltak gyengébb meccseim, de úgy érzem, hogy többnyire jó teljesítménnyel tudtam előrukkolni. Nagyon örültem, hogy két évvel ezelőtt egy olyan klubhoz tudtam kerülni, mint a Lech Poznan. Már megköszöntem a klubnak, és minden dolgozójának a sok segítséget, melynek köszönhetően komfortosan érezhettem magam Lengyelországban.

– A téli felkészülési során eddig csak edzett, a Lech Poznan felkészülési meccsein nem lépett pályára. Milyen állapotban érzi magát?

– Nyilván nem vagyok olyan állapotban, mint azok a játékosok, akik folyamatosan felkészülési meccseket játszottak. Annyira azonban nem vagyok lemaradva, mivel amíg a csapat edzőmeccset játszott, addig én ugyanúgy csináltam a fitnessz-edzéseimet, a közös gyakorlásokon pedig mindig együtt készültem a társakkal. Persze kellenek még mérkőzések is, hogy azt tudjam mondani, hogy százszázalékos állapotban vagyok.

– Miért éppen a negyvennégyes mezszámot választotta?

– A négyes a kedvenc számom, de pont az előttem igazolt játékos választotta magának a négyes mezszámot. A hatos, a hármas és a negyvennégyes közül kellett döntenem, és mivel a négyes áll a legközelebb hozzá, ezért úgy voltam vele, hogy bevállalom a dupla négyet, és leszek negyvennégyes.

– Szinte az utolsó pillanatban, de bizonyára nagy célokkal érkezett új klubjához…

– A csapatról egyelőre még nem szeretnék beszélni, hiszen meg kell ismernem, meg kell szoknom a társakat. Az ukrán bajnokságot sem nagyon követtem eddig, de azért tudom, hogy vannak csapatok, amelyek folyamatosan ott vannak az európai porondon. Ami biztos, hogy egy nagy klubba kerültem, amelynek kiváló válogatott játékosai vannak. Az egyéni céljaimat tekintve minél előbb szeretnék stabil, meghatározó játékosa lenni a Dinamo Kijevnek. Természetesen ez nem egyik napról a másikra jön, ezért keményen kell dolgozni. Úgy gondolom, hogy készen állok arra, hogy meg tudjam mutatni magam magasabb szinten is, és hogy minél gyorsabban minél többet fejlődjek.

– Mozgalmas napokon van túl, hiszen előbb Kijevbe, majd Spanyolországba utazott a csapat után…

– A szerződés aláírása után szombat este érkeztem meg a csapat marbellai edzőtáborába. A vezetőedző szerette volna, hogy minél hamarabb csatlakozzak, és természetesen már én is nagyon vártam, hogy megismerjem a társakat. Vasárnap már volt egy edzésem, de még nem a teljes csapattal, mert ők szombaton felkészülési mérkőzést vívtak. Még várok arra, hogy az összes játékossal tudjak edzeni, de hamarosan ennek is eljön az ideje… (Interjúnk vasárnap készült, Kádár Tamás pedig hétfőn délután már pályára lépett újdonsült csapatában)

Olvasói sztorik