Légiósok

Mervó elárulta, miért maradt ki a hétvégi meccskeretből

A sérült játékos hálás a Haladás érdeklődéséért.

A lengyel pontvadászat tavaszi felvonása hétvégén folytatódott, Mervó Bence klubja, a Slask Wroclaw pedig a Plock vendégeként játszott 1-1-es döntetlent. A fiatal magyar támadó nem volt meccskeretben, a Rangadó.hu az okokról kérdezte.

– Sajnos apró sérüléssel küzdök, ezért nem állhattam csapatom rendelkezésére a hétvégi első bajnokin – meséli a 21 éves játékos. – Körülbelül másfél hete, még az edzőtáborozás alatt begyulladt a lábfejem, ezért vagyok kényszerpihenőre ítélve. A szakemberek szerint ilyen sérülés a talaj miatt alakulhat ki, sajnos erre nem lehetett felkészülni. Nagyon bízom abban, hogy a héten újra a társakkal készülhetek, de amíg fájdalmaim vannak, nem szeretném sürgetni a visszatérést. Ennek ellenére persze várom már, hogy újra edzhessek és bajnoki gólokat rúghassak. Szeretnék mihamarabb a csapatom hasznára lenni. A sérülésem előtt egyébként jó formában éreztem magam, két edzőmérkőzésen jutottam szóhoz a Slask színeiben, mindkét meccs jól sikerült, megvolt a csapatösszhang és az egyik találkozón gólt is rúgtam.

Mervó Bencét az elmúlt hetekben gyakorta hozták szóba az NB I-es Szombathelyi Haladással, a magyar átigazolási piac pedig február 14-én, azaz kedden zár. A játékost a hazatérés lehetőségéről is kérdeztük.

– Mészöly Géza bá’t nagyon tisztelem, kiváló mesternek tartom, akitől én is sokat tanultam. Nagyon hálás vagyok a Haladás érdeklődéséért. Ami a lehetséges távozásomat illeti Lengyelországból: igaz, hogy többen is érdeklődnek irántam, ezen klubok többsége pedig külföldi – így Mervó Bence.

Olvasói sztorik