Légiósok

Dárdai: a statisztika szerint esélytelenek vagyunk

A Hertha edzője szerint ezért nem tehetnek mást, javítaniuk kell a statisztikán.

Dárdai Pál csapata, a tabellán hatodik Hertha BSC a 13. Schalke otthonában lép pályára szombat délután a Bundesliga 20. fordulójában. Az idegenbeli mérkőzés ellenére a berlinieknek nem kellett sokat utazniuk, hiszen a térségben maradtak a szerdai, Dortmund elleni (tizenegyesekkel elvesztett) kupa-nyolcaddöntő után:

– Remekül játszottunk a Dortmund ellen, ennél többet nem is kérhettem volna a csapattól, de sajnos az elbukott büntetőpárbaj természetesen ennek ellenére is káros hatással volt a csapat moráljára. Úgy döntöttünk, maradunk Dortmundban, hogy ne kelljen fáradnunk az oda-vissza utazással, és minden erőnkkel a Schalke elleni összecsapásra összpontosíthassunk.

Erre szüksége is van a berlinieknek, ugyanis a statisztikák nem az ő sikerüket vetítik előre: amellett, hogy az idei szezonban tíz meccsen még csak kilenc pontot gyűjtöttek idegenben, a Schalke vendégeként legutóbb 2004-ben tudtak nyerni, míg pontszerzésre utoljára 2005-ben voltak képesek – azóta nyolcból nyolc vereség és 1-16-os gólarány a mérlegük Gelsenkirchenben.

– Ahogy látom, a statisztikák szerint esélyünk sincs a sikerre szombaton, így nem tehetünk mást, javítanunk kell a statisztikánkon. Mint mondtam, remekül játszottunk a Dortmund ellen, és már azt megelőzően, az Ingolstadt ellen is. Ha a Schalke ellen is tudjuk hozni az ezeken a meccseken mutatott formánkat, akkor nincs mitől félnünk. A kezdőcsapatról még nem döntöttem: az eredeti terv szerint friss játékosokat vetettem volna be, de olyan jól dolgozott együtt az alapcsapat, hogy ezt újra át kell gondolnom még. Figyelemmel fogom követni, hogy ki fáradt, és ki tudja továbbra is a maximumot nyújtani – olvasható Dárdai nyilatkozata a bz-berlin.de oldalon.

Olvasói sztorik