Légiósok

Huszti-igazolás: ilyen lehetőség egyszer jön egy életben

Noha már hétfőn tényként közölték, Huszti Szabolcs kínai átigazolása ma lett hivatalos: a futballista átesett az orvosi vizsgálaton és mindkét fél aláírta az 1+1 éves szerződést.

A plusz egy év akkor lép életbe, ha a játékos a folytatás mellett dönt. Huszti Szabolcs mától együtt is készül a Csangcsun Jataj csapatával a dél-koreai edzőtáborban. Amint arról a Rangadó már beszámolt, a légiós a hírek szerint évi egymilliárd forintnyi összeget keres az új állomáshelyén.

– Mivel több országból is érdeklődés mutatkozott az egész szezonban remeklő Huszti Szabolcs iránt, az ősz folyamán megkérdeztem Szabit: váltana-e, ha konkrét ajánlatot kapnánk – árulta el a labdarúgó ügyeit intéző Filipovics Vladan. – Nem zárkózott el, elmondta, mik a feltételei. Így hát elkezdtem a megbeszéléseket – többek között a volt kínai klubjával is. Aztán egy helyen edzőtáborozott az Eintracht és a Csangcsun Jataj, Szabinak pedig jelezték a kínaiak, hogy az igazgató szeretne vele beszélni. Azonnal hívott, én pedig mondtam, menjen nyugodtan, hiszen a háttérben már minden elő volt készítve. A tárgyalást ajánlat követte.

Korrekt németek

– Felkerestem Fredi Bobic frankfurti sportigazgatót, és megmutattam neki, milyen ajánlatot tett a kínai klub Szabinak – folytatta a menedzser. – Nagyon korrekt volt, mondta, nem fog akadékoskodni, ilyen lehetőség egyszer jön egy életben, el kell fogadni. Hasonlóan megértő volt Niko Kovac edző is, aki megköszönte Szabinak az elmúlt időszakot és gratulált neki. Láttuk, hallottuk, kiket és milyen összegekért visznek Kínába mostanában. Ezért mondom azt, hogy bizonyos szempontból, a mai viszonyokat tekintve menedzseri karrierem legnagyobb sikere ez az átigazolás, amire nagyon büszke vagyok. Huszti Szabolcs kivásárlása, a sokmillió eurókért szerződtetett Tévez, Ramires, Oscar, vagy éppen a Juventus helyett a Tiencsin Csüancsient választó Witsel átigazolásához hasonlítható, Szabi is ebbe az elit társaságba került – harmincnégyhez közel. Bánt is, hogy megint vannak, akik rosszindulatú megjegyzéseket tesznek, nem pedig büszkék arra, hogy Husztit – s neki köszönhetően a magyar labdarúgást – ilyen megtiszteltetés érte.

Szabolcs nem nyilatkozgat állandóan

– Fantasztikus karriert futott be, mindhárom Bundesliga-időszaka emlékezetes, arról nem beszélve, hogy annak idején őt az UEFA-kupa-győztes Zenit vitte Oroszországba… Az sem véletlen, hogy Szabolcs nem nyilatkozgat állandóan, senkinek nem tartozik magyarázattal, nem kéri, hogy értsék meg, mit, miért tesz – magyarázta Filipovics. – Nem vágyik vállveregetésre, sem rivaldafényre, hidegen hagyják a kritikák, a megmondóemberek véleménye. Most sem kíván megszólalni, elutazott már a csapat koreai edzőtáborába, készül az idényre. Számomra Huszti Szabolcs igazi példakép, akire minden magyar futballban dolgozó ember felnézhet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik