Légiósok

Szerető Krisztofer tavasszal már profi szerződést akar a Stoke-nál

Fizikailag sokat fejlődött, de három-négy kiló izmot még fel kell szednie.

A DigiSport reggeli című műsorában nyilatkozott az utánpótlás-válogatott Szerető Krisztofer, aki tavaly nyártól a Stoke Citynél próbál meg feljebb jutni a ranglétrán.

– Sokkal előrébb tartok, mint amit vártam – kezdte a Honvéd utánpótlásában nevelkedő Szerető. – Nem igazán beszéltem angolul, ezért nagyon féltem attól, hogy nehéz lesz a beilleszkedés, az elején így is volt. Két-három hónap alatt azonban teljesen elfogadtak a társak. Egy héten egyszer van a klubnál nyelvóra, e mellett pedig a telefonomon tanultam az angolt – válaszolta a Stoke játékosa.

A játékos a műsorban hozzátette, a felnőtt csapat sztárjai közül eddig Xherdan Shaqirivel sikerült kezet fognia, de Ibrahim Afellay játéka áll hozzá a legközelebb.

– Fizikailag és technikailag rengeteget fejlődtem, az pedig remek visszajelzés, hogy az U23-s keretben is jártam már. Ott már óriási volt a különbség, hiszen abból a csapatból rengetegen kerülnek be a felnőtt csapatba. Szeretnék minél hamarabb játéklehetőséget kapni az U23-sok között is, de ehhez még többet kell fizikailag fejlődnöm, 3-4 kiló izmot még fel kellene szednem. Rengeteget segített a beilleszkedésben – zárta Szerető Krisztofer, aki a legfontosabb céljaként azt tűzte ki, hogy tavasszal aláírja a profi szerződését.

Olvasói sztorik