Légiósok

Vida: jól és biztonságban éreztük magunkat Törökországban

A Dunaszerdahely magyar játékosa beszélt a török edzőtábor tapasztalatairól és arról, milyen volt hazatérni a tengerparti fürdőzés után a havas Budapestre.

Vida Kristopher és a dunaszerdahelyi FK DAC január 19. és 31. között a törökországi Antalyához tartozó Larában edzőtáborozott. A terrorkészültség miatt több hazai élvonalbeli és külföldi csapat lemondta az ottani túráját, azonban a DAC útra kelt – a 21 éves magyar játékost a benyomásairól és persze az elvégzett munkáról kérdezte a Rangadó.hu.

– Való igaz, viszonylag hosszú edzőtábor van mögöttünk, de nagyon jól éreztük magunkat Törökországban, jó volt a hangulat csapaton belül. Gyönyörű hotelben laktunk, remek kilátással a partra, szóval nem lehetett panaszunk semmire. A terrorveszélyből, a fokozott biztonsági készültségből mi semmit sem tapasztaltunk, egyáltalán nem éreztem, hogy veszélynek lettünk volna kitéve. Persze, nagyon figyeltünk egymásra, egyedül senki nem ment sehova, összetartott a társaság. Tudom, hogy több magyar csapat visszamondta a török edzőtáborozást, de nálunk ez fel sem vetődött, tartottuk magunkat az előírt teendőkhöz, minden feladatot elvégeztünk az edzőtáborban. Többször volt napi két edzésünk, a tervezett négy helyett pedig végül három edzőmérkőzést játszottunk. Rendkívül kemény alapozást végeztünk, ez a két hét nem a lazsálásról szólt. Személy szerint jó formában fejeztem be az őszi szezont, és hasonló lendülettel vetettem bele magam a januári munkába, már most jó erőállapotban érzem magam. Az első törökországi edzőmérkőzésünkön sikerült gólt is szereznem, ez természetesen jót tett az önbizalmamnak, hasonló folytatásban bízom a tavaszi szezonra nézve.

– Közel két héten keresztül remek körülmények között, napsütésben készülhettek Törökországban, hazatérve viszont zord időjárással kellett szembenézniük…
– Így igaz, ráadásul nagyon hosszú utat tettünk meg, hiszen átszállással tudtunk csak hazarepülni, illetve Bécsből még jó másfél óráig tartott az út Dunaszerdahelyig. Kedd este a fárasztó repülőút után Budapestre utaztam a családomhoz, hiszen hosszú ideig nem találkozhattam velük – és sikerült kifognom a nagy havazást is, kemény időjárás fogadott minket hazatérve. Kint nagyon jó idő volt, még a tengerben is megmártózhattunk, így elég kontrasztos körülmények vártak minket. Ennek ellenére csak a feladatunkra kell koncentrálnunk, alkalmazkodnunk kell az itteni körülményekhez. Egyelőre műfüvön edzünk, a tavaszi rajtig pedig még két-három felkészülési mérkőzés vár ránk.

– Február közepén folytatódik a szlovák bajnokság, hamarosan tehát itt a rajt. Már a finomhangoláson van a hangsúly?
– A törökországi túra után csütörtökön volt az első közös edzésünk Dunaszerdahelyen, a tempóból semmit nem vettünk vissza, az volt az eddigi legkeményebb és legintenzívebb tréningünk. Egyre több taktikai elemet gyakorlunk a rajthoz közeledve, hogy a társaság játékban is összeérjen. A továbbiakban két cseh első osztályú ellenféllel biztosan találkozunk, vélhetően mindenki lehetőséget kap a bizonyításra, fontos a finomhangolás, hogy mindenki készen álljon a rajtra.

– A tizenegy csapatos szlovák bajnokság nyolcadik helyéről várják a folytatást, milyen célokat tűztek ki maguk elé a tavaszi szezonra?
– Nagyon örülünk, hogy tavasszal sok-sok hazai mérkőzés vár ránk, ezek közül jó lenne minél többet behúzni, ezzel párhuzamosan persze idegenben is szeretnénk helyt állni. Szerencsére nincsenek vészesen nagy pontkülönbségek a csapatok között, ezért bízom abban, hogy tudunk menetelni előre, célunk, hogy az első hatban végezzünk. Emellett sokat dolgozom a válogatott meghívóért, már akkor boldog lennék, ha a bő keretben számolnának velem, hiszen ez visszajelzést jelentene számomra, hogy ténylegesen szem előtt vagyok. A pályán mindent megteszek tavasszal is azért, hogy a nemzeti együttes vezetői felfigyeljenek rám, csak reménykedem, hogy lassacskán debütálhatok a felnőtt válogatottban – nyilatkozta az egyre komolyabb felnőtt meccsrutinnal rendelkező Vida Kristopher, aki kiemelte: a remek őszi hajrá után meg sem fordult a fejében a téli klubcsere, hiszen végre sikerült beilleszkednie és beépülnie a csapatba, reméli, tavasszal jó játékkal segítheti a dunaszerdahelyieket. Vida akkor lenne a legboldogabb, ha olyan teljesítményre lenne képes tavasszal, mint amilyenre az őszi hajrájában képes volt, ez esetben a DAC vezére lehet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!