Légiósok

Meghívta „egy hétre” Nagy Ádám csapata a Napolit – VIDEÓ

A magyar középpályás végigjátszotta a kiütéses vereséget; az ellenfélből Hamsík és Mertens is mesterhármast lőtt.

Semmiképp sem állítanánk, hogy a Bologna lett volna az esélyese a Napoli elleni összecsapásnak. Még akkor sem, ha a piros-kékek otthon, a Dall’Arában mérkőzhettek a tabellán 3. helyen álló riválisukkal; de ami történt, arra talán kevesen számítottak: a nápolyiak egész egyszerűen kiütötték a hazaiakat. Ebben Nagy Ádám is részt vett, sajnos természetesen a vesztes oldalon.

A Napoli már a 6. percre kétgólos előnyben volt Hamsík és Insigne góljaival, bár ezt később még könnyedén visszahozhatták volna, miután José Callejón a kiállítás sorsára jutott, a Bologna pedig büntetőt végezhetett el.

Csakhogy Destro kihagyta, Mertens 33. perces találatával pedig már 0-3 volt az állás, amit csak tetézett, hogy a létszám előtte, a 32. percben ismét egyenlővé vállt, miután Masina is mehetett zuhanyozni.

Érdekes módon eztán mégis faragott hátrányából a Bologna, Toroszidisz volt eredményes; ezt Mertens újabb gólja ismét semmissé tette még az első játékrészben.

A folytatás természetesen formalitássá silányult, de a kiütés nem sikerült elkerülnie Nagy Ádáméknak: Hamsík a 70. és a 74. minutumban is betalált, ezzel előbb ő jegyzett mesterhármast, majd a 90. percben Mertens is, a végeredmény pedig 1-7 lett. A magyar válogatott labdarúgó végig a pályán volt.

Az egyik gyönyörű Hamsík-gól

Olvasói sztorik