Légiósok

Elvétve kaptak lehetőséget légiósaink szombaton

Vadócz, Németh K., Adorján, Vécsei, Korhut, Lang és mások sem játszottak. Légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Nagy Ádám és a Bologna a bajnoki címben reménykedő Napoli gárdáját fogadta az olasz Serie A 23. fordulójának egyetlen szombati meccsén, de nem volt benne sok köszönet. Nagy ugyan végigjátszotta az összecsapást, de vélhetőleg azt kívánja, bár lehozták volna: a nápolyiak 7-1-re törölték fel a padlót vendéglátójukkal.

Fontos meccs várt Köteles Lászlóra és a Waasland-Beverenre is: a jelenleg 14. helyezett csapat a tabellán egy ponttal előttük lévő Eupenhez látogatott. A magyar légiósok szombatjához képest kiemelkedően jól sült el a túra, a hálóőr végigjátszotta a meccset (a 81. percben sárga lapot kapott), a Beveren győzött.

Korhut Mihály együttese, az izraeli listavezető Hapoel Beer Seva a második Maccabi Tel-Avivhoz látogatott és az idényben harmadjára maradt alul. A volt debreceni védő nem volt keretben.

Franciaországban a Lang Ádám-fémjelezte Dijon FCO a címvédő PSG-t fogadta és egész a 81. percig döntetlenre állt, de végül 3-1-re kikapott. Lang a kispadról nézte végig az eseményeket..

Vége a téli szünetnek Svájcban is, Vécsei Bálint és a Lugano az éllovas Baselhez látogatva kezdte meg a tavaszi idényt. Az eredmény egyelőre elmaradt, a magyar középpályás a kispadról nézte végig a 4-0-s vereséget.

18:30-tól rangadót játszott és vesztett a Gulácsi Péter nevével fémjelzett RB Leipzig is, amely a Borussia Dortmundhoz látogatott, de 1-0-ra alulmaradt.

Két magyar érdekeltségű csapat is 15:30-kor lépett pályára a német Bundesligában: Dárdai Pál Herthája az Ingolstadtot verte 1-0-ra, Szalai Ádám Hoffenheimje pedig a csatár korábbi klubja, a Mainz ellen győzött hazai pályán 4-0-ra. A kiütésből Szalai két góllal vette ki a részét.

Az olasz másodosztályban a Novara és Adorján Krisztián a Salernita otthonába látogatott, a 0-0-ra végződő mérkőzésen középpályásunk nem kapott lehetőséget.

Szalai és Szántó félideje

15 órai kezdettel játszott edzőmeccset Szántó Tamással és Szalai Attilával a soraiban a Rapid Wien az osztrák harmadosztályú Schwechattal. Szalai kezdő volt, az első félidőt töltötte a pályán, míg Szántó a szünetben állt be. Mindkét félidőt 2-0-ra nyert csapatuk, így 4-0 lett a vége.

Németh Krisztián és az al-Garafa az al-Vakra ellen próbálhatott volna meg javítani az előző körben elszenvedett vereség után a katari bajnokság 19. fordulójában, de a magyar csatár ezúttal nem volt meccskeretben. A mérkőzés 0-0-lal ért véget.

Varga Barnabás Mattersburgja 14 órás kezdettel a Kapfenberggel mérkőzött felkészülési találkozón és 3-0-ra győzött. A harmadik gólt a fiatal magyar támadó szerezte a 86. minutumban.

Vadócz Krisztián és a Kitchee Pegasus elleni mérkőzését elhalasztották a hong-kongi bajnokság 14. fordulójában.

Olvasói sztorik