Légiósok

Sztárcsapatok ellen készülhetnek topligás légiósaink

Légióskörkép: Nagyék a Napoli, Gulácsiék a Dortmund, Langék a PSG ellen lépnek pályára.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szombat – Nagy, Lang és Gulácsi együttese is sztárcsapattal játszik

Németh Krisztián és az al-Garafa az al-Vakra ellen próbálhat meg javítani az előző körben elszenvedett vereség után a katari bajnokság 19. fordulójában (14:35).

Az olasz másodosztályban a Novara és Adorján Krisztián a Salernita otthonába látogat 15 órától.

Két magyar érdekeltségű csapat is 15:30-kor lép pályára a német Bundesligában: Dárdai Pál Herthája az Ingolstadt, Szalai Ádám Hoffenheimje pedig a csatár korábbi klubja, a Mainz ellen lép pályára odahaza. 18:30-tól rangadót játszik a Gulácsi Péter nevével fémjelzett RB Leipzig is, amely a Borussia Dortmundhoz látogat.

Vége a téli szünetnek Svájcban is, Vécsei Bálint és a Lugano az éllovas Baselhez látogatva kezdi meg a tavaszi idényt (20:00).

Franciaországban a Lang Ádám fémjelezte Dijon FCO a címvédő PSG-t fogadja 20 órakor.

Korhut Mihály együttese, az izraeli listavezető Hapoel Beer Sheva a második Maccabi Tel-Avivhoz látogat (20:00).

Fontos meccs vár Köteles Lászlóra és a Waasland-Beverenre is: a jelenleg 14. helyezett csapat a tabellán egy ponttal előttük lévő Eupenhez látogat (20:00).

Nagy Ádám és a Bologna a bajnoki címben reménykedő Napoli gárdáját fogadja az olasz Serie A 23. fordulójának egyetlen szombati meccsén (20:45).

Vasárnap – Fontos meccs előtt áll a Palermo, egy búcsúmeccs belefér még Husztinak?

Huszti Szabolcs Frankfurtja a Darmstadt együttesét látja vendégül a Bundesligában, bár könnyen lehet, hogy a Kína felé kacsintgató honfitársunk ekkorra már nem lesz az Eintracht labdarúgója – ebben az esetben két „magyartalanított” csapat néz majd egymással farkasszemet, hiszen Kleinheisler László nemrég még a Darmstadtot erősítette (17:30).

Kiesési rangadót játszik Olaszországban Balogh Norbert és Sallai Roland csapata, a Palermo – a rózsaszínmezesek az őket két ponttal megelőző Crotone együttesét fogadják 18 órától. A harmadik vonalban szereplő, Forgács Dáviddal fémjelzett Anconának a listavezető Venezia pályáján van jelenése 14:30-tól.

Olvasói sztorik