Légiósok

Évi egymilliárd forint? Ennyiért mehet Kínába Huszti

Dzsudzsák Balázzsal holtversenyben a legjobban kereső magyar sportoló lehet.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az Eintracht Frankfurt magyar légiósa, Huszti Szabolcs korábbi klubjához, a kínai szuperligában szereplő Csangcsun Jataj együtteséhez érkezik orvosi vizsgálatra.

A Transfermarkt által 1 millió euróra taksált 33 éves középpályás pályafutása vége felé egy vagyont kereshet Kínában. A Frankfurter Neue Presse információi szerint ugyanis Huszti a jelenlegi bérének háromszorosát, évi 3,3 millió eurót (1 milliárd Ft-ot) tehet zsebre Kínában, és két szezonra írhat alá. Korábban 1,9 millió euró (589 millió forint) körül mozgott a fizetése a Csangcsunnál.

A Jataj egyébként nem tartozik a liga legnagyobb költekezői közé, de most a télen nagyon aktív volt: az angol élvonalból 22 millió fontért szerződtette a Watford gólerős nigériai csatárát, Odion Ighalót , aki a hírek szerint heti 200 ezer fontot (72,6 millió forintot) keres. A brazil Vitóriától megszerzett Marinhóért pedig 5 millió eurót sem sajnált a klub.

Huszti Szabolcs és Dzsudzsák Balázs évek óta előzgeti egymást a legjobban kereső magyar sportolók rangsorában, olykor a Hoffenheim-focista Szalai Ádám szól bele a harcukba. Huszti, amennyiben visszaigazol Kínába, ismét az élen találhatja magát az arab al-Vahdában ugyancsak évi 3,3 millió eurót (1 milliárd forintot) kereső Dzsudzsákkal holtversenyben – írja a blikk.hu

Olvasói sztorik