Légiósok

“Nem érdemlem, hogy játszadozzanak velem” – Kádárnak már nagyon elege van

Továbbra is bizonytalan Kádár Tamás jövője. A magyar válogatott védő az m4sport.hu-nak elmondta, jelenlegi klubja, a Lech Poznan továbbra is tárgyal a Dinamo Kijevvel, de ő egyelőre nem kapott engedélyt arra, hogy megbeszéléseket folytasson az ukrán csapattal.

– Igazából még nekem is képlékeny, hogy mi fog történni. Továbbra is ugyanaz a helyzet, a két klub tárgyal egymással, de jelenleg én még nem kaptam zöld utat, hogy tárgyaljak a Dinamóval. Ugye előbb a két klubnak kell megegyeznie, én sem értem, hogy miért nem tudnak. Mindkét klub hajlik a megállapodásra, én is szeretnék távozni. Ráadásul nem pár napja húzódik ez az ügy, hanem lassan két hónapja. Ez senkinek se jó, a kluboknak sem és nekem sem. Tudni kell, hogy nem rajtam múlik az egész. Talán lendíthet a dolgon, hogy kedden lezárult az európai átigazolási időszak, már csak Ukrajnában és Oroszországban van nyitva a piac – nyilatkozta Kádár Tamás.

A Lech ciprusi edzőtábora után újra Poznanban tartózkodó hátvéd hozzátette, rosszul érinti a huzavona.

– Eléggé rossz ez a helyzet. Cipruson nem játszottam a felkészülési meccseken, nehogy megsérüljek. Az állapotom egyre jobb, a felkészülés közepén tartunk, amikor a csapat játszott, én külön edzésmunkát végeztem. Tehát fizikálisan nem vagyok lemaradva, de ez így nekem sem jó, hiszen márciusban fontos vb-selejtezőt játszik a válogatott Portugáliában, ami mindjárt itt van, és én még nem játszottam idén meccset. Szóval nagyon fontos lenne, hogy minél előbb lezáruljon ez az ügy, de jelenleg nem tehetek mást. Két hete azt hallom folyamatosan, hogy hamarosan eldőlhet a sorsom, frusztrál ez a szituáció. Úgy gondolom, tettem annyit a klubért ebben a két évben, hogy nem ezt érdemlem, hogy húzzák a sorsomat, az életemet. De nem tudok mit csinálni, nem tudok mit kezdeni ezzel a helyzettel, csak reménykedem, hogy minél gyorsabban összejön az átigazolás. Az a legnagyobb baj, hogy nem a játékos dönt a sorsáról. Mindenki felelős a saját tetteiért, életéért, jelen pillanatban én nem tudok a sajátommal kezdeni semmit.

Kádár Tamás úgy tudja, a Lech által érte kért összeget a Dinamo meg is adta volna, ennek ellenére mégsem született még meg az egyezség.

– Tisztában vagyok azzal, hogy ez egy biznisz, a Lech próbál minél többet kapni, csak azt nem értem, hogy mindhárom fél hajlana az átigazolásra, de még mindig nincs egyezség. Nem az én érdekeimet nézik sajnos, tényleg tettem annyit ezért a klubért, hogy ne játszadozzanak velem, hanem próbáljanak megállapodni.

A 26 éves játékos határozottan cáfolta a múlt héten a magyar sajtóban elterjedt azon híreszteléseket, melyek szerint ha a lengyel klub nem tud megállapodni az ukránokkal, egy magyarországi kölcsönszerződés is szóba jöhet.

– Az egy félreértés volt, egy lengyel cikket valaki félrefordított, aztán ezt többen is megírták. A lengyelek csak annyit írtak, hogy ha nem jön össze az eladásom, kölcsönadhatnak. De nem magyar csapatot, hanem magyar játékost írtak, ezt értették félre. Ez rosszul is érintett, mivel úgy tűnhetett, hogy röpködnek velem kapcsolatban a milliók, erre én fogom magam és megsértődve hazamegyek. Ennek semmi valóságalapja nincsen. Azért jöttem el Magyarországról, hogy újra felépítsem a karrierem. Ehhez képest nem hiszem, hogy jó dolog lenne hazamenni úgy, hogy Lengyelországban stabil kezdő vagyok. Nem az az ember vagyok, aki feladja.

Az elmúlt hetekben Kádár Tamást angol és olasz klubokkal is hírbe hozták. Angliából a Briminghamről és a Leicesterről, Olaszországból a Sampdoriáról és a Pescaráról lehetett olvasni. A játékos ezekkel kapcsolatban elárulta, mindegyik valós lehetőség volt.

– Az angol vonal erősebb volt, mint az olasz, de sajnos nem jött össze. A menedzserek próbálták összehozni a klubokat, ezek közül voltak olyan csapatok is, amiknél majdnem eljutottunk tárgyalásig. De a Dinamo volt a legkitartóbb, már két hónapja tett ajánlatot, és én is szeretnék odaigazolni. Ráadásul velük kapcsolatban elsőbbséget élvez az, hogy én a vezetőedzővel tartom a kapcsolatot. Nekem fontos az edző személyisége, hogy tudjam, hogyan fogadnak majd. Sok esetben ugyanis nem az edző kérésére érkezik egy játékos, hanem a menedzser beajánlja a vezetőségnél, leigazolják, aztán nem játszik. A Dinamo Kijev viszont olyan csapat, ahol biztosan játszanék. Viszont ha túl sokáig húzzák a felek, akkor előfordulhat, hogy a Dinamo leigazol valakit, és akkor lemaradhatok a lehetőségről. Főleg mivel ez már a második ilyen lenne, a fejemnek és a játékomnak sem tenne jót, ha újra maradnék – utalt arra, hogy tavaly nyáron a Lokomotiv Moszkvához szerződhetett volna, de végül nem sikerült.

Olvasói sztorik