Légiósok

Gyurcsó sérülése nem súlyos, ott lesz a tavaszi nyitányon

A Pogon Sczecin magyar válogatott szélsője a tavasszal kupagyőzelmet ünnepelne Lengyelországban.

Szerdán a Rangadó.hu is beszámolt róla, hogy a hétvégén megsérült a lengyel Pogon Sczecin magyar szélsője, Gyurcsó Ádám. A hírek szerint a 15-szörös válogatott támadó játéka veszélybe került a lengyel élvonal jövő hétvégi nyitányán, de a 25 éves játékos honlapunknak elmondta, egyáltalán nincs nagy baj.

– A combhajlító izmom sérült meg a vasárnapi edzésen – kezdte a Rangadó.hu megkeresésére Gyurcsó Ádám. – Azóta nem is edzettem, de nincs ok ijedtségre, nem súlyos a sérülés, inkább csak elővigyázatosságból pihentetem. Hamarosan rendbe fogok jönni, és szerintem legkésőbb hétfőn már teljes értékű munkát tudok végezni. Nem lesz probléma azzal, hogy a rajtra teljesen felépüljek. Szerencsére nincs nagy baj, a válogatott márciusi, portugáliai vb-selejtezőjén is nagyon szeretnék ott lenni. Remélem, hogy rendben lesz minden.

A lengyel bajnokság legszebb 2016-os gólját szerző szélső csapata tavaszi céljairól is beszélt.

– Kemény felkészülésen és két edzőtáboron vagyunk túl, de igazából most már a célegyenesbe értünk. Már várom, hogy kezdődjön a bajnokság. Jó lenne, ha a bajnokságban az első nyolcban tudnánk végezni, és akkor a felsőházi rájátszásban szerepelnénk, nem kellene a kiesés ellen harcolni. A kupában ott vagyunk az elődöntőben, szóval két mérkőzés választ el minket a finálétól. Óriási eredmény lenne, ha döntőzni tudnánk, és esetleg meg is nyernénk, ugyanis a klub történetéből még hiányzik a kupagyőzelem. Úgy érzem, hogy ez a legfőbb célunk a szezon hátralévő részében, de azt is fontos lesz elkerülni, hogy az alsóházi rájátszásban lépjünk pályára.

Gyurcsó Ádám az ősszel remek formában futballozott, 24 tétmérkőzésen öt gólt és hét gólpasszt jegyzett, valamint a válogatottban is eredményes tudott lenni.

– Úgy gondolom, hogy a tavasz lehetne még jobb is – tette hozzá. – Persze az ősz is nagyon jól sikerült, kiegyensúlyozott teljesítményt tudtam nyújtani, a válogatottban is sikerült gólokat lőnöm, de bízom benne, hogy a tavasszal még több gólt és gólpasszt szerzek majd.