Légiósok

Légióskörkép: magyarjaival soraiban nyert a Rapid

Szombati légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Ahogy a Fradi elleni győztes edzőmeccsen, úgy most is mindkét magyar játékos pályára lépett az osztrák Rapid Wienben. Szalai Attila már a 22. percben beállt, míg Szántó Tamás a második félidőben kapott lehetőséget a lengyel Piast Gliwicze elleni, 2-1-re megnyert felkészülési mérkőzés alkalmával.

Nagy Dániel csere volt, és végül nem kapott lehetőséget a Würzburger Kickersben. Csapata 1-1-et játszott a német másodosztály 18. fordulójában a Braunschweig ellen.

Adorján Krisztián is a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a Novara egy 95. percben kapott góllal 1-1-re végez a Pisa ellen az olasz másodosztály 23. fordulójában.

Gulácsi Péterék megtörték Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim veretlenségét.

Lang Ádám
összehozott egy tizenegyest, de csapata így is nyert.

A Gyurcsó Ádámmal felálló Pogon Szczecin 0-0-t játszott az orosz Urallal felkészülési mérkőzésen – a magyar támadó az első félidőt töltötte a pályán. Két másik magyar érdekeltségű lengyel csapat is pályára lépett: a Legia Warszawa 2-0-ra maradt alul az orosz Zenit ellen – Nagy Dominik a 61. percben állt be a lengyelekhez –, míg Litauszki Róbert a második félidőben bizonyíthatott a Cracovia Kraków felkészülési mérkőzésén – 1-1-et játszottak a moldovai Dacia Chisinau ellen.

Priskin Tamás 61 percet játszott a Slovan Bratislavában, mely a Steaua Bucuresti ellen ért el 2-1-es sikert szintén felkészülési mérkőzésen.

Vécsei Bálint is kezdő volt a Lugano színeiben, mely a szintén svájci Wilt verte 4-2-re edzőmeccsen.

Olvasói sztorik