Légiósok

Bejelentették Pintér Ádám átigazolását

A válogatott védő a német másodosztályban Megyeri Balázs csapattársa lett.

Pintér Ádám a német másodosztályú Greuther Fürth játékosa, vagyis Megyeri Balázs csapattársa lett – jelentette be szombat délelőtt a honlapján a Ferencváros.

„Újabb játékos igazolt a Ferencvárosból egy rangos nemzetközi csapathoz. Pintér Ádám személyében így egy újabb játékost ad a Ferencváros a nemzetközi futballnak” – írják, arról viszont jótékonyan hallgatnak, hogy a tapasztalt hátvédet Thomas Doll vezetőedző bűnbaknak kiáltotta ki a várakozásoknál gyengébbre sikeredett őszi szezon során, és kitette a keretből.

A 28 éves Pintér pályafutása az MTK-ban kezdődött, később játszott a spanyol Real Zaragoza, az orosz Tom Tomszk és a görög Levadiakosz együttesében is. 2015 nyarán került a Ferencvároshoz. A tavalyi idényben meghatározó tagja volt a Ferencváros bajnokságot és kupát nyerő csapatának.

A huszonötszörös magyar válogatott labdarúgó a 2016-os Európa-bajnokságon is pályára lépett. Sokoldalúságának köszönhetően a Fradiban hátvédként és védekező középpályásként is játszott, a válogatottban pedig támadóbb szellemben is lehetett rá számítani.

A német klub honlapjának beszámolója szerint szerződése 2018 nyaráig szól, hétfőn már új csapatával edz. Az átigazolási díj összegét a Fürth nem hozta nyilvánosságra.