Légiósok

Dárdaiék a Leipzignek szurkolnak?

Ha nyerne Gulácsi csapata, azzal megnyílna a dobogó lehetősége a Hertha előtt.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – sérülés nehezíti honfitársaink dolgát

A francia másodosztály 22. fordulójában Bese Barnabás együttese, a Le Havre a Troyes vendége lesz. A hazaiak legutóbbi öt, a vendégek legutóbbi hét bajnokijukon nem tudtak nyerni.

A Németh Krisztiánt az elmúlt hetekben sérülés miatt nélkülöző al-Garafa az al-Szadd otthonában játszik a katari első osztály 18. fordulójában.

Huszti Szabolcs szintén sérüléssel bajlódik – csapata, az Eintracht Frankfurt a Schalke 04 vendége lesz a német Bundesliga 18. játéknapján. Megkezdődik a német másodosztály is: a 18. fordulóban Simon Krisztián klubja, az 1860 München a Megyeri Balázst is foglalkoztató Greuther Fürth-szel találkozik.

Szombat – maradnak veretlenek Szalaiék?

Köteles László hét közben sérülés miatt nem állhatott együttese, a Waasland-Beveren rendelkezésére. A csapat a belga élvonal 24. fordulójában a Westerlót fogadja.

A francia első osztály 22. fordulójában Lang Ádám klubja, a Dijon FCO a Lorient otthonában lép pályára.

Veretlen csapatot fogad Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt együttese, az éllovas Bayernt üldöző RB Leipzig a Bundesliga 18. fordulójában. A 39 ponttal második lipcseiek vendége a 31 pontos, harmadik helyezett, Szalai Ádámot is soraiban tudó Hoffenheim lesz. A másodosztályban Nagy Dániel csapata, a Würzburger Kickers a Braunschweig ellen nyitja a „tavaszt”.

Az olasz Serie B-ben szereplő, Adorján Krisztiánt is foglalkoztató Novara a Pisa elleni hazai meccsel folytatja a 23. fordulóban.

Több magyar érdekeltségű csapat is edzőmeccsel hangol a tavaszi rajtra: Szántó Tamás és Szalai Attila együttese, az osztrák Rapid Wien a lengyel Piast Gliwiczével csap össze; a Vécsei Bálintot is foglalkoztató Lugano a szintén svájci Willel találkozik; Gyurcsó Ádám és a lengyel Pogon Szczecin pedig az orosz Ural ellen bizonyíthat.

Vasárnap – a dobogóért mennek Dárdaiék

Akár a harmadik helyre is felléphet a német Bundesliga-tabellán Dárdai Pál csapata, az eddig kereken harminc pontot gyűjtő Hertha BSC. Ehhez a 18. fordulóban a Freiburg otthonában kellene nyernie.

A Nagy Ádámmal feláll Bologna a Cagliarinál vendégeskedik az olasz Serie A 22. fordulójában. Balogh Norbert és Sallai Roland csapata, az utolsó előtti helyen szerénykedő Palermo edzőváltás után néz farkasszemet a dobogós Napolival. A harmadosztály B-csoportjában szereplő Ancona – Forgács Dávid csapata – a Maceratesét fogadja a 23. fordulóban.

Olvasói sztorik