Légiósok

A legjobb hotel és saját szakács jár Guzmicsnak Kínában

A Jenpien játékosának csak a focival kell foglalkoznia új állomáshelyén.

A borsonline.hu készített interjút a magyar válogatott védővel, Guzmics Richárddal, aki a téli átigazolási időszakban tette át székhelyét a kínai Jenpien Fundéhoz. A szombathelyi nevelésű hátvéd az első hetek tapasztalatairól mesélt.

– Négy-öt nap szünet után Dél-Koreában, egy gyönyörű helyen folytatjuk a felkészülést. Addig Szombathelyen és Budapesten a családommal, pihenéssel ütöm el az időt – kezdte a Borsnak Guzmics, akit máris befogadtak csapattársai, edzője pedig vezérszerepet szán neki. – Azt kérte, én irányítsam majd a védősort. Az egész kínai kaland alatt sokat fejlődhetek, mert amíg otthon és Lengyelországban a szabadidőmet a haverokkal töltöttem, Kínában csak a foci és az edzés lesz. Sajnos csupán pár játékos beszél angolul, velük hamar megtaláltam a közös hangot, nagyon segítőkészek – mesélte a huszonkétszeres magyar válogatott hátvéd, aki azonban nem sokáig marad egyedül. Márciusban ugyan még magában költözik ki, de később barátnője is követi, bár házi kedvencük, Mex az amerikai buldog nem tarthat velük. Guzmics vé­gül a sokak szerint élhetetlen Kínáról is elmondta a véleményét.

– Én is hallottam, hogy az életszínvonal, a kultúra teljesen más az európaihoz képest. Jelenleg még nem érzek akkora differenciát, nyilván ott teljesen más lesz, de például biztosítottak arról, hogy a legjobb hotelekben szállásolnak el, és később lakást is kapok, ha szeretnék. Ráadásul csupa európai kaját eszem, mert külön szakács főz majd rám. Csak a focira kell koncentrálnom – zárta légiósunk.