Légiósok

Bőle nem szeretne visszatérni az NB I-be

A román Iasi magyar légiósa iránt a DVSC mellett a Haladás, valamint több lengyel és török klub is érdeklődik, de egyáltalán nem biztos, hogy télen távozik.

Rendkívül kapós az átigazolási piacon a román CSMS Iasi magyar légiósa, Bőle Lukács. A 26 éves, kaposvári nevelésű középpályás az őszi szezonban 17 bajnokin hat gólt és két gólpasszt jegyzett a román élvonalban, és klubja korábban már elismerte, hogy elutasított egy DVSC-től érkező ajánlatot. Az Iasi elnöke ugyanis kevesellte a debreceniek által kínált összeget a nyáron lejáró szerződésű játékosért, aki csapata törökországi edzőtáborában szakított időt arra, hogy nyilatkozzon jövőjéről a Rangadónak.

– Még egy felkészülési meccsünk lesz itt Törökországban, aztán pénteken utazunk vissza Romániába – kezdte Bőle Lukács. – Egyelőre semmi konkrétumot nem tudok mondani. A Debrecen valóban ajánlatot tett értem, de az elnök kijelentette, hogy százötven ezer euró alatt nem szeretne elengedni. Kétszer beszéltem a DVSC vezetőivel, de inkább a menedzserem intézi ezeket a teendőket, én próbálok odafigyelni a felkészülésemre. Jelen pillanatban még semmi sem biztos azzal kapcsolatban, hogy maradok, vagy esetleg távozok. Van néhány érdeklődő csapat, akik már eddig is figyeltek, de egyelőre nem tudom, hogy mi lesz. Per pillanat úgy készülök, hogy itt kell folytatnom, amit igazából szeretnék is. Volt egy jó őszi szezonom, bízok abban, hogy a tavasz is hasonlóan alakul, és akkor a nyáron egész jó lehetőségeim lesznek majd. Lengyelországból és Törökországból is vannak klubok, akik érdeklődnek, és akik tudják, hogy a nyáron lejár a szerződésem. Ha folytatom a remek szereplést, akkor ha nem is most, de lehet, hogy a nyáron váltok.

Azonban ha Bőlét nem értékesíti a januári átigazolási időszakban az Iasi, akkor a lejáró szerződés miatt a nyáron kénytelen lesz ingyen elengedni.

– A vezetőedző mindenképp ragaszkodna hozzám, többször említette, hogy ne menjek el. Az elnök persze szeretne értékesíteni, de én mondtam neki, hogy nem akarok mindenképp távozni. Természetesen neki érdeke lenne, hogy adott esetben eladjon most, de főleg az edző és az én szavam a döntő ebben a kérdésben. Ha befut egy olyan ajánlat, ami klubnak és nekem is megfelelő, akkor távozom, de eddig ez még nem történt meg.

– A DVSC a menedzseremet kereste meg, hogy milyen feltételekkel szeretne leigazolni, de mivel a klubbal nem tudtak megegyezni, ezért konkrét ajánlat hozzám nem jutott el – tette hozzá a futballista. – Természetesen örültem a megkeresésnek, hiszen a Debrecen nagy múltú klub, de az egy más kérdés, hogy egyáltalán haza akarok-e igazolni az NB I-be. Ha őszinte vagyok, akkor a válaszom nem, azonban ha olyan lehetőség lenne, akkor azért el tudnám képzelni.

A 26 éves támadó középpályás elárulta, hogy a DVSC mellett egy másik magyar klub is ajánlatot tett érte.

– A Haladás minden átigazolási szezonban érdeklődik, beszélni is szoktam velük, hogy mi az aktuális helyzet, és a szombathelyiek nagyon szeretnének. Úgy tudom, hogy a DVSC mellett a Haladás volt a csapat, amelyik konkrét ajánlatot is tett értem – mondta Bőle Lukács, akinek piaci értékét 600 ezer euróra taksálja a Transfermarkt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik