Légiósok

Az angolok Pogbával egy lapon emlegetik Nagy Ádámot

A magyar válogatott játékosa is bekerült az olasz élvonal legígéretesebb tehetségei közé.

Paul Pogba, a világ jelenleg legdrágább játékosának példájával vezeti fel cikkét a brit The Guardian, melyben az olasz élvonal legnagyobb tehetségeit veszik sorba egy szubjektív listában. Mint azt a lap megjegyzi: Pogba ígéretként érkezett Manchesterből, azonban korántsem volt kiforrott játékos, négy évvel később azonban már 90 millió fontért vette vissza korábbi csapata.

A tehetségek sorában a Bologna magyarja, Nagy Ádám is helyet kapott – benne is sok lehetőséget látnak a lap szakírói.

Mint írják, Nagy nyújtotta az egyik legjobb teljesítményt a magyar válogatottban a 2016-os Európa-bajnokságon. Kiemelik: vékony alkata és alacsony súlypontja miatt korántsem megy bele annyi párharcba, mint a szintén védekező középpályásként játszó posztriválisai, azonban ezt remekül ellensúlyozza játékintelligenciája: olvassa a játékot, mind védekezésben, mind támadásban kiválóan fel tudja mérni lehetőségeit – mint ahogy Pirlo is mondaná: „gondolkodó játékos” a pályán.

Roberto Donadoninál azonnal alapember lett az olasz élvonalban, amit statisztikája is igazol: négyszer nem volt kezdő, ezeken a találkozókon pedig rendre kikapott a csapata. Amikor pályán volt, 16 gólt szereztek, és csak 11-et kaptak, nélküle ugyanez a mutató 1-14…

A top50-es lista itt érhető el.

Olvasói sztorik