Légiósok

Nikolics: ha a pénz motiválna, már Kínában lennék

A támadó erős nyilatkozattal kezdett: „vadállatként küzdök az edzésen és a mérkőzésen."

Nikolics hétfő este Chicagóban nyilatkozott az amerikai sajtó képviselőinek. A Fire Confidential élő podcastjében elhangzott beszélgetést a Jenkifoci hivatalos oldala magyar nyelvre fordítva is közölte.

Az első kapcsolatfelvételről

– Hogy őszinte legyek, november elején beszélgettem először Paunovics edzővel. A hangjából ki lehetett hallani, hogy mennyire motivált és milyen lelkes az iránt a projekt iránt, amit Chicagóban tervez megvalósítani. Néhány beszélgetést követően biztos voltam benne, hogy vele szeretnék dolgozni és szeretnék tagja lenni ennek a csapatnak. Paunovics elmondta nekem, hogy az elmúlt években nem voltak sikeresek, de a fociban a múlt nem számít, csak a jövőt szabad szem előtt tartani. A jövő pedig a mi kezünkben van. Az edzővel folytatott beszélgetések alapján hiszem, hogy ha keményen dolgozunk, akkor sikeresek lehetünk. Szóval ezért döntöttem a Chicago mellett. Ezt követően kezdtem el információkat gyűjteni az MLS-ről és Chicagóról. Bízom benne, hogy sok gólt szerzek majd ebben a bajnokságban, amivel minél nagyobb sikerekhez segíthetem hozzá új csapatomat. De a legfontosabb az, hogy most egy jó felkészülésünk legyen, ami után nekivághatunk a bajnokság rajtjának.

A gólszerzésről

– A gólszerzéshez az kell, hogy keményen dolgozzon az ember és legyen hite saját magában és a képességeiben. A fociban néha fenn és néha lenn van az ember, de ha rendben van az önbizalmad, nem lehet gond. Csatárként nekem az a feladatom, hogy gólokat szerezzek. De engem nem zavar ez a felelősség. Nekem a gól olyan, mint az étel, szükségem van rá – meccseken és az edzéseken is. Ezt ígérhetem Chicagóban is. Hosszú szerződést írtam alá, de már az első napokban szeretnék alkalmazkodni a csapatomhoz és a bajnoksághoz. Az új csapattársaimmal szeretném hamar megtalálni az összhangot, mert ők lehetnek azok, akik jobb játékossá tesznek. Én is igyekszem majd segíteni őket, hogy ők is jobbak legyenek.

A fogadtatásról

– Fantasztikus érzés volt a reptéren látni a szurkolókat, nagyon jól esett a fogadtatás. Nem számítottam arra, hogy bárki kijön miattam este 10-re a reptérre. Rengeteget utaztam, közel 10 órát, de minden fáradtságot elmulasztott az, amikor megláttam a szurkolókat. Fantasztikus érzés volt, nagyon boldoggá tettek. Nagy elvárásokat támasztanak felém a drukkerek, de mindent megteszek azért, hogy boldoggá tegyem őket és megháláljam ezt a kedvességet. Hiszem, hogy a szurkolók és a csapat együtt remek hangulatot teremtet a stadionban és ennek segítségével nagy dolgokra lehetünk képesek idén.

Az MLS-ről

– MLS totálisan más bajnokság, mint amihez Európában hozzászoktam. Nagyon sok fiatal játékos van a keretekben és viszonylag kevés külföldi. Ezért természetes, hogy a kívülről érkező játékosok felé magasak az elvárások. Segítenünk kell a bajnokság és a csapatunk fejlődését. A legfontosabb dolog az egyensúly, amit meg kell találni a fiatal és a tapasztaltabb játékosok között. Mindenkinek végre kell hajtania a saját feladatát. Így érhetünk el sikereket. Emellett hinni kell a szakvezetésben, az edzőnkben, mert a fociban ez a legfontosabb. Követni kell őt és a filozófiáját.

A motivációról

– Ha a pénz alapján döntöttem volna a pályafutásomról, már Kínában fociznék, volt erre lehetőségem. Paunovics edző volt az, aki a döntő faktor volt. Ő egy fantasztikus ember, akiből egészen kiváló edző lehet. Jó felfogása van és rendkívül elkötelezett. Vérprofi ember, a napja minden perce csak a labdarúgásról szól, csak ezen jár az agya. Majdnem két óráig tartott az első beszélgetésünk. Mindent elmagyarázott az MLS-ről, a sok utazásról és az elvárásokról is. Paunovics leszögezte, hogy jó atmoszférát akar teremteni az öltözőben. Úgy gondolja, hogy ha ehhez megszerzi a megfelelő játékosokat, akkor sikeres lehet idén a csapat. Ez az első olyan átigazolási időszak, amikor megvan a teljes szabadsága az igazolások terén, most valósíthatja meg először igazán az elképzeléseit. Én pedig hiszek az ő elképzeléseiben. Nagyon jó játékosok jöttek idén a csapathoz, akik éhesek a sikerre és jobbak akarnak lenni minden egyes nap. Így pedig különleges dolgot alkothatunk ebben az idei szezonban. Nem ígérhetek semmi biztosat, de azt elmondhatom, hogy vadállatként fogunk küzdeni az utolsó sípszóig, legyen szó edzésről vagy mérkőzésről.

– Valami új élményre vártam a karrieremben. Magyarországon már elértem mindent, Lengyelországban elértem mindent. Sok gólt szereztem, sok trófeát nyertem. Most olyan pontra érkeztem életemben, amikor valami újszerű élményre volt szükségem. Hiszem, hogy most jó helyre kerültem, jó klubhoz. Ez egy hosszútávú projekt, aminek most én is a részese lehetek – nyilatkozta Nikolics Nemanja.

Olvasói sztorik